Λέσβος: Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου- Αλληλέγγυοι επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια

diamartiria-morias-2

Οι κάτοικοι της Μοριας Λεσβου διαμαρτύρονται  (19/09.12.00) για τα προβλήματα που εχει προκαλεσει η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης, με τις υποδομες για περιπου 3.000 να εχουν έγκλειστους σχεδον διπλάσιο  αριθμό λαθρομεταναστών.

diamartiria-morias-1

Σε συμπαράσταση των κατοίκων της Μόριας, ολοι οι κάτοικοι της Λέσβου, συμμετείχαν σε πορεία (19/09-11.00) με σημειο συγκεντρωσης το ΙΚΑ Μυτιλήνης και πορεια στην κεντρική αγορά της Μυτιληνης, κατέληξαν  στην Προκυμαία, εξω απο το Δημαρχείο.

Με συνθήματα καταφερθηκαν σε βάρος του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους, εξαιτίας όπως υποστηρίζουν της αδράνειας που επέδειξε.

diamartiria-morias-5

Ομάδα αντιεξουσιαστών και “αλληλέγγυων” επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια εξω απο το Δημαρχείο της Λέσβου. Οι κάτοικοι του νησιού μετα και το επεισόδιο που προκάλεσαν αλληλέγγυοι και λαθρομετανάστες οι οποιοι αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την υποστολή της Ελληνικής σημαίας απο το στρατιωτικό αγημα  (18/09) μαζί με τους Αστυνομικούς που ειχαν διαταχθεί σε μέτρα τάξης τους απομάκρυναν και τους ετρεψαν σε φυγή.

diamartiria-morias-4

Οι κάτοικοι της Μόριας και αλλων περιοχών του νησιού, οι οποίοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο Λέσβου, ζητούσαν επίμονα συνάντηση με το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, και μόλις βρέθηκε ανάμεσα τους, τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα και του ζητούσαν να παραιτηθεί.