Λέσβος: Άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης να αναλάβει την υπεράσπιση του 54άχρονου παιδεραστή πατέρα.

Με το Δικαστήριο της Μυτιλήνης να αντιμετωπίζει την άρνηση των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου να ορίσουμε συνήγορο υπεράσπισης στον παιδεραστία πατέρα ο οποίος βίαζε για τρία χρόνια τις δύο ανήλικες κόρες του, ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.

image

Με σκυμμένο το κεφάλι, αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνοδευόμενος από Αστυνομικούς με καλυμμένο το πρόσωπό του με κουκούλα -όπως ο ίδιος είχε ζητήσει- οδηγήθηκε στον Ανακριτή στα Δικαστήρια της Μυτιλήνης ο 54άχρονος Ν.Π. που βίαζε τις ανήλικες κόρες του τα τελευταία τρία χρόνια, σε χωριό της Λέσβου.
Κατά την ανακριτική διαδικασία ο ορισμένος συνήγορος από το Δικαστήριο, του 54άχρονου συνταξιούχου οπλίτης, κοινοποιήσει την απόφασή του να παραιτηθεί από την υπεράσπισή του.
Ο ίδιος σχολίασε σχετικά οτι ανέλαβε αρχικά την υπόθεση μετά τον ορισμό του από το δικαστήριο αλλά όταν ανάγνωσε την κατάθεση του 54άχρονου, αποφάσισε να μη δεχτεί να τον αναλάβει.
Από τον κατάλογο των 30 δικηγόρων του ΔΣ Μυτιλήνης αναζητήθηκε συνήγορος για τον 54άχρονο, ωστόσο  κανένας δικηγόρος δε δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση  του 54άχρονου, που επί τρία χρόνια βίαζε τις δύο από τις τρεις κορες του.
Για περισσότερη από 1,5 ώρα μετά από νόμιμες διαδικασίες και πιέσεις το Δικαστήριο όρισε νέο δικηγόρο ως συνήγορος του 54άχρονου.
O αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης περιέγραψε τον προβληματισμό του Δικαστηρίου να ορίσει συνήγορο σε υπεράσπιση του 54άχρονου κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες στα κρατητήρια στης ΔΑ Μυτιλήνης όπου και κρατείται ο 54άχρονος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί συνήγορο. Σύμφωνα με δικαστικές πήγες ο 54άχρονος Ν.Π στην κατάθεση του έχει περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις αποτρόπαιες πράξεις του καθώς ομολόγησε τις ενέργειες που διαπράξει σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών του. Ο 54άχρονος Ν.Π μετά τον ορισμό νέου συνηγόρου με τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα της ασέλγειας μεταξύ συγγενών, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατάχρηση σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων, θα οδηγηθεί και πάλι (28/05) στον Ανακριτή ώστε να απολογηθεί για τις πράξεις του.
_______
*lesvosnews.net