Λέρος: Πατέρας με την ανοχή της μάνας, βίαζε επί τέσσερα χρόνια τα παιδιά τους- Είχαν παρέμβει Κοινωνικές Υπηρεσίες ωστόσο επέστρεψαν και πάλι στο σπίτι της οικογένειας

Ο πατέρας ομολόγησε ότι βίαζε τα παιδιά του, ενώ παραδέχτηκε οτι συμμετείχε και η μητέρα τους. Παρά τις καταγγελίες της κόρης τους, πριν ένα χρόνο, τα παιδιά επέστρεψαν στο σπίτι της οικογένειας.

Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τους βιασμούς των δυο -διακριβωμένες περιπτώσεις απο τα τρία βιολογικά τους τέκνα- παιδιών του, από τους γονείς τους, στη Λέρο, προκαλούν αποτροπιασμό και πολλά ερωτήματα .

Επί 4 χρόνια οι γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τη 14άχρονη κόρη και τον 8άχρονο γιο τους, ενώ ειναι γονεις  κι ενός 17άχρονου αγορίου με νοητική υστέρηση, για τον οποίο δεν έχει  δεν εχει διευκρινιστεί αν έχει υποστεί βιασμό. Ενα ακόμα παιδί της οικογένειας ηλικίας 25 ετών, έχει εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας.

Αφορμή για την αποκάλυψη των ανομολογητων πράξεων, ηταν η μεταφορα της κόρη της οικογένειας, μαθήτρια Γυμνασίου, με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο της Λέρου και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο διαπιστώθηκε ο βιασμός της. Από τη συζήτηση με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε τα οσα βιωνε μαζί και τα αδέλφια της στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή Πλάκα της Λέρου.

Η έφηβη, αποκάλυψε ότι η μητέρα της συμμετείχε στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας ο οποιος έλαβε γνώση απότη διασταση στη δημισιατητα της υπόθεσης,  συνεχάρη την Αστυνομία για την στοιχειοθέτηση της υπόθεσης.  Ανέφερε ότι ο πατέρας εργάζεται ως υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και- επεσήμανε- ότι «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι συνέβαινε στην οικογένεια ενω επεσήμανε ότι τη 14άχρονη την παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος, όταν σύμφωνα με το Δήμαρχο, είχε μεταβεί οικειοθελώς πριν έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς, με ενδείξεις άγχους, για το οποίο επικαλέστηκε το Σχολείο και τα μαθήματα, χωρίς να αποκαλύψει τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά τη νοσηλεία της έφηβης στο Νοσοκομείο και υπέθεσαν ότι η κατάσταση είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχει αναλάβει η θεία τους, ενώ οι δύο γονείς παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα της Κω.(29/05).