Λαύριο: Στον Ανακριτή πατέρας και γιος για τη ληστεία της χρηματαποστολής- Τους αποδίδεται κεντρικός ρόλος – Αρνούνται το κατηγορητήριο

Ενώπιον Aνακριτή και Εισαγγελέα οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για τη ληστεία χρηματαποστολής εξω απο επιχείρηση παιχνιδιών στο Λαύριο, τον περασμένο Σεπτέμβριο

Πατέρας και γιος στους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στη λειτουργία της ομάδας, για τη ληστεία χρηματαποστολής εξω απο επιχείρηση παιχνιδιών στο Λαύριο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, απολογούνται (02/12) σς Ανακριτή.

Οι ίδιοι αρνούνται πλήρως το κατηγορητήριο και, σύμφωνα με το συνήγορό τους Σάκη Κεχαγιόγλου, «οι εντολείς μου στην πρώτη επικοινωνία που είχαμε μου δήλωσαν ότι είναι αθώοι των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν».

Μετά τις απολγιεςτων τεσσάρων, κριθηκαν προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν (1/12) . Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες και ο οδηγός της χρηματαποστολής, υπάλληλος της εταιρείας παροχής ιδιωτικής ασφάλειας που είχε αναλάβει τη μεταφορά χρημάτων. Ο  κατηγορούμενος φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε εν μέρει τη συμμετοχή του στην κλοπή των χρημάτων.

Οι άλλοι δύο από τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του Ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο τρίτος φαίνεται να έδωσε τυπική απολογία επιφυλασσόμενος να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο αφού ενημερωθεί πλήρως για το σύνολο της δικογραφίας.

Ο Ανακριτής, προχώρησε σε αφαίρεση της κατηγορίας της ληστείας κατά συναυτουργία που τους είχε αποδοθεί αρχικά, και εισήγαγε την κατηγορία για διακεκριμένη κλοπή, καθώς δεν προέκυψε άσκηση βίας ή απειλής για την υφαρπαγή των χρημάτων. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται επιπλέον με την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή όπλων και εκρηκτικών και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.