Λασίθι Κρήτης: Κινδύνεψαν σε μέτωπο φωτιάς, ο Διοικητής

Εγκλωβίστηκαν στο πυρηνο μέτωπο στο Σελάκανο Λασιθίου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης και Πυροσβέστες, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς

image

Κίνδυνο ζωής κατά την επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στο Σελάκανο, για τον περιφερειακό διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννη Μαραγκάκη και Πυροσβέστες, όταν εγκλωβίστηκαν σε πύρινο μέτωπο.
Οπως περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, με συναδέλφους του, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν η φωτιά τους κύκλωσε και απείλησε τις ζωές τους.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι καλύτερη (20/07), ωστόσο οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προκαλούν ανησυχία. Ρίψεις νερού, επιχειρούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ενισχυμένες. Ωστόσο οι καταστροφές, είναι μεγάλες καθώς, όπως ανέφερε κσι ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις από το πανέμορφο πευκοδάσος, καλλιέργειες, ζώα και μελίσσια. Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης της ευρύτερης περιοχής, το χωριό Μάλες δεν έχει νερό, ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν οι οικισμοί γύρω από το Σελάκανο.
Την ίδια ώρα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει μαρτυρίες στο ενδεχόμενο δράσης εμπρηστών στην περιοχή, λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά.
______
*ekriti.gr