Λάρισα: Κατέληξε από κορωνοϊο, στη ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν, Σωφρονιστικός Υπάλληλος

Στην άνιση μάχη με τον κορωνοϊό κατέληξε Σωφρονιστικός Υπάλληλος, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ο 48άχρονος Σωφρονιστικός Υπάλληλος ήταν εργαζόμενος στην Εξωτερική Φρουρά των Φυλακών της Λάρισας. Τις τελευταίες ημέρες παρέμενε σε νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημικού Νοσοκομείου της Λάρισας, και συνεπεία επιπλοκών από τον κορωνοϊό, κατέληξε.

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας, (01/12) σε ιχνηλάτηση μεταξύ των εγκλείστων εντοπίστηκαν συνολικά 46 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε κρατούμενους.

Στο συλληπτήριο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, Γιώργος Κωστίκας, αναφέρει, «Η αντίληψη του πόσο εύθραυστη είναι η ζωή, είναι κομμάτι της ύπαρξης μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το βιώσαμε όλοι μας μαθαίνοντας την τραγική κατάληξη της δοκιμαζόμενης από πολλές ημέρες πορείας της υγείας του συναδέλφου μας Θανάση, ο οποίος έδινε μάχη το τελευταίο καιρό με τον κορονοϊό. Οι ημέρες στην εντατική έμοιαζαν βασανιστικά επαναλαμβανόμενες. Δύσκολες, απαιτητικές. Η μάχη άνιση..
Δυστυχώς, ένας εργατικός συνάδελφος, ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης και πατέρας 3 παιδιών, ένας νέος άνθρωπος.. ο Θανάσης, έφυγε από κοντά μας νικημένος από τον covid-19, καταγράφοντας μια θλιβερή πρωτιά, τον πρώτο θάνατο υπαλλήλου στα καταστήματα κράτησης, από κορονοϊό.
Δύσκολα μπορούμε να διαχειριστούμε το πένθος για τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενός φίλου, πόσο μάλλον ενός συναδέλφου, ειδικά όταν αυτός έρχεται τόσο αδόκιμα και πρόωρα, βυθίζοντας στη θλίψη και αφήνοντας πίσω την οικογένεια του και τους προσφιλείς συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας.
Όμως, τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε τους τελευταίους μήνες, τις στιγμές που μας έχουν καταρρακώσει ψυχικά και σωματικά, τις στιγμές φόβου και αβεβαιότητας, τις στιγμές οδύνης σαν την σημερινή, οφείλουμε στο συνάδελφό μας και στους εαυτούς μας να τις κάνουμε πείσμα και πεποίθηση πως σύντομα θα βγούμε νικητές της “μάχης” με τον “αόρατο εχθρό”.
.. Φίλε μας Θανάση, η μνήμη σου θα μείνει ζωντανή στις καρδιές μας.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.. Καλό Παράδεισο ..!!».