ΛΑΡΙΣΑ: Καταγγελία βανδαλισμού μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείο.

Ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, για βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της πόλης από αγνώστους δράστες, στον τοίχο που το περιβάλλει.

image

«Σύσσωμος ο ελληνικός εβραϊσμός εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του και καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας με αγκυλωτούς σταυρούς, απειλές και αντισημιτικές αναφορές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για την εξόντωση των Εβραίων στην Ευρώπη. Η βεβήλωση ενός νεκροταφείου, ιερού χώρου νια όλες τις θρησκείες, επισημαίνεται, συνιστά όχι μόνο προσβολή στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, αλλά και προσβολή προς τον πολιτισμό της χώρας μας και της πόλης της Λάρισας. Αναμένουμε τέλος από του φορείς της συντεταγμένης Πολιτείας και της Κοινωνίας, σαφή και απροκάλυπτη καταδίκη της ενέργειας αυτής, αλλά και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού. Ο αντισημιτισμός δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων, ο αντισημιτισμός είναι απειλή για τη Δημοκρατία μας» αναφέρει η καταγγελία.
Από την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, ζητήθηκε από τις αρμόδιες αρχές να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά βανδαλισμών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport