Λάρισα: Επιχείρηση εκκένωσης σε υπό κατάληψη κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου

Πριν ένα χρόνο η Διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας είχε καταθέσει αίτημα για την εκκένωση του κτιρίου

Σειρά στις εκκενώσεις κτιρίων μετά την Αθήνα, πήρε η .. Λάρισα. Από νωρίς το πρωί (05/11) αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, προχώρησαν σε επιχείρηση για την εκκένωση διώροφου κτιρίου επί της  Ηλιοδώρου 2, στην Τρίγωνη πλατεία, στη Λάρισα.

Εντός του κτιρίου έξι άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο

Το κτίριο ανήκει στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, και τελούσε υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 2018, με του καταληψίες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον .. αντιεξουσιαστικό χώρο, να την αναφέρουν ως κατάληψη «Palmares».

Η Διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου, αν και είχε καταθέσει αίτημα στην Εισαγγελία για εκκένωση του κτιρίου πριν από ένα χρόνο .. παρέμενε στα συρτάρια από τις επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Αστυνίας Λάρισας, μέχρι χθες, οπότε και με εντολή του Ταξιάρχουν της ΓΑΔΠ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η Αστυνομική επιχείρηση.

Σε βάρος και των έξι Δημοτών της ευθύτερης περιοχής, οι οποίοι βρέθηκαν εντό του κτιρίου κατά την αστυνομική έφοδο, σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου «περί προστασίας των Δημοσίων Κτημάτων», ενω ένας βαρύνεται και για απείθεια .

Σε διαδικτυακό ιστότοπο ελέυθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικου χώρου, από νωρίς το πρωί, με αναρτήσεις των διαχειριστών υπάρχει “κάλεσμα” για κινητοποίηση.