Έβρος: Επαναλλαμβανόμενες επιθέσεις από λαθρομετανάστες καταγγέλλουν οι κυνηγοί

Τα επαναλλαμβανόμενα κρούσματα βίαιων επιθέσεων από λαθρομετανάστες σε βάρος των μόνιμων κατοίκων στις ακριτικες περιοχές του Έβρου έχουν προκαλέσει ανησυχία και έντονη ανασφάλεια.

Καταγγελία του πρόεδρου του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών του ακριτικού Νομού του Έβρου, Νίκος Λαμπρίδης, περιγράφει σε διάστημα των τελευταίων δέκα ημερών, τουλάχιστον πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος κυνηγών, ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του για πιθανές σοβαρές εμπλοκές σε ενέδρα.

«Ο κυνηγός είναι οπλισμένος και δεν ξέρω πόσο ψύχραιμος μπορεί να είναι κάποιος όταν δέχεται επίθεση και πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία του. Το πρωί της περασμένης Κυριακής, ένας κυνηγός που διατηρεί καλύβα στον Έβρο βγήκε με τα σκυλιά του για βόλτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα 15 ατόμων που τον περικύκλωσαν”, καταγγέλλει ο Νίκος Λαμπρίδης. “Κάποια απ΄ αυτούς κρατούσαν παλούκια κι ένας τσεκούρι” προσθέτει. «Δεν υπήρχε επιλογή, έστρεψα το όπλο κατά πάνω τους. Ευτυχώς αποτραβήχτηκαν», επισημαίνει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών Έβρου, Νίκος Λαμπρίδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum.

Και όπως σημειώνει ο πρόεδρος των Κυνηγών, το συγκεκριμένο είναι μόνο ένα από τα περισταιτκά επιθέσεων των τελευταίων ημερών. «Στο χωριό Σιδηρώ της προάλλες έκλεψαν ένα αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την καταδίωξη παρά λίγο θα χτυπούσαν έναν κυνηγό σε χωματόδρομο. Ένας άλλος κυνηγός από τη Ροδόπη είπε πως έπεσε σε ενέδρα μιας ομάδας που έφραξαν το δρόμο με κλαδιά. Ευτυχώς επιτάχυνε και πρόλαβε να διαφύγει, όπως και η γυναίκα εκπαιδευτικός την περασμένη εβδομάδα που έπεσε σε άλλη ενέδρα όταν πήγαινε στο σχολείο», ανέφερε ο Νίκος Λαμπρίδης και πρόσθεσε: «Ο κόσμος είναι φοβισμένος. Στο Πρωτοκκλήσι ντόπιοι υποχρεώθηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για να εκφοβίσουν και να απομακρύνουν μια ομάδα μεταναστών»