Λαμία: Προκάλεσαν εμπρησμό στο αυτοκίνητο του πρώην Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Γιώργου Γκίζα

Από τη φωτιά στο όχημα του τέως Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού, ζημιές υπέστησαν και άλλα παρακείμενα σταθμευμένα τροχοφόρα

Εμπρησμός στο αυτοκίνητο του πρώην Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Γιώργου Γκίζα σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει με την οικογένειά του στη Λαμία σημειώθηκε τα ξημερώματα (14/07-03.30) όταν άγνωστοι πυρπόλησαν το όχημα του Αρχιφύλακα . Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε ζημιές υπέστη ένα ακόμη αυτοκίνητο και μια μηχανή σταθμευμένα στον ίδιο χώρο . Ο τέως Αρχιφύλακας εκτελούσε υπηρεσία στις Φυλακές Δομοκού και ενημερώθηκε από τη σύζυγό του για τον εμπρησμό στο όχημα ιδιοκτησίας του.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Λαμίας, σε κατάσβεση της εστίας φωτιάς στα τροχοφόρα στην πυλωτή, ωστόσο το όχημα του τέως Αρχιφύλακα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο τέως Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας μαζί με τον τότε Διευθυντή των φυλακών Δομοκού τον περασμένο Μάρτιο είχαν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους, με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο ίδιος υπήρξε συνάδελφος και φίλος με τον Αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, ο οποίος είχε πέσει νεκρός έξω από το σπίτι του στην Κουβέλα Στυλίδας τον Φεβρουάριο του 2015, η δολοφονία του οποίου παραμένει ανεξιχνίαστη .

«Υπήρχαν απειλές. Όλοι ήξεραν ότι είμαι στόχος. Κανείς δεν έκανε τίποτα…», φέρεται να έχει υποστηρίξει ο τέως Αρχιφύλακας Γιώργος Γκίζας .