Λαμία: Παρέμβαση Αστυνομίας με Εισαγγελική παραγγελία στην Ιατροδικαστική μετά την απόφαση αναστολής καθηκόντων της προϊσταμένης της Υπηρεσίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνη να θέσει σε αναστολή καθήκοντος την Ιατροδικαστή της Υπηρεσίας Λαμίας προκάλεσε τη σπασμωδική αντίδραση της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας να κλειδώσει το γραφείο πριν αποχωρήσει

Παρουσία Εισαγγελέα και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορής Παπακώστα ολοκληρώθηκε η καταγραφή στο γραφείο της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας Αποστολίας Ακριβούση, η οποία με απόφαση Υπουργού Δικαιοσύνης έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

Παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας της Υπηρεσίας οι κλήσεις παρέμεινα αναπάντητες και χωρίς αποτέλεσμα. Από προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν διεργασίες για να παραλάβει το αρχείο της Υπηρεσίας ο νέος προϊστάμενος προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας.

Η απόφαση για παρέμβαση προκλήθηκε από την κίνηση της Ιατροδικαστή Αποστολίας Ακριβούση, να κλειδωσει το γραφείο της Υπηρεσίας ενώ είχε παραλαβει και το αντικλείδι, από Διοικητικό Υπάλληλο, μία ημέρα πριν της κοινοποιηθεί η απόφαση του Υπουργού για ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή προϊσταμένου από τον Ιατροδικαστή Χριστόφορο Τσαλικίδη.

Στο πλαίσιο της Εισαγγελικής παρέμβασης, έγινε αντικατάσταση στις κλειδαριές εξωτερικές και εσωτερικές της Υπηρεσίας, για την ομαλη λειτουργία της Υπηρεσίας.