Λαμία: Δικηγόρος, “Α, έμπλεξα, ε”; Συνελήφθη για κακοποίηση της εγγονής του- Εξετάζεται και η μητέρα των ανηλίκων

Δικηγόρος στη Λαμία συνελήφθη με ενταλμα Ανακριτή δυνάμει προανακριτικού υλικό για κακοποίηση της 7άχρονης εγγονής του, ενώ εξετάζεται και η κακοποίηση του μικρότερου εγγονού του, με νοητική υστέρηση.

Η οικιακή παιδαγωγός που επιτηρούσε τα ανήλικα αδέλφια στο σπίτι της μονογονεϊκής οικογένειας, διαπίστωσε ενώ έκανε μπάνιο στο σπίτι της, 7άχρονο κορίτσι, μώλωπες και εκχυμώσεις στα απόκρυφα σημεία της, ενώ η ανήλικη της παραπονέθηκε για έντονο πόνο.

Η νεαρή γυναίκα απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου στο οποιο φοιτά η 7άχρονη και μίλησε στη δασκάλα της, με τη Σχολική Κοινότητα να απευθύνεται στην Ασφάλεια της πόλης της Λαμίας.

Άμεσα οι Αστυνομικοί του ΤΑ Λαμίας της ΔΑ Στερεάς, μετέβησαν στο σπίτι της μονογονεϊκής οικογένειας και επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τη μητέρα η οποία τελεί υπό πλήρη σύγχυση καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και λαμβάνει δίγραμμη συνταγογράφηση χρόνιων παθήσεων. Σε αναζήτηση του βιολογικού πατέρα των δύο ανήλικων προέκυψε ότι έχει εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία καθώς βρίσκεται σε εξάρτηση από καταχρήσεις.

Τα δύο ανήλικα παρελήφθησαν από γυναίκες Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας και μεταφέρθηκαν σε προστατευτική φύλαξη στο Νοσοκομείο της Λαμίας υπό επιτήρηση Κοινωνικής Λειτουργού.

Σε συζήτηση που είχε με παιδοψυχολόγο το 7άχρονο κορίτσι και ενώπιον των Αστυνομικών, ανέφερε ότι ο παππούς, την άγγιζε και την χάιδευε σε απόκρυφα σημεία της κατ’ επανάληψη. Ο χρόνος σύμφωνα με την ανήλικη που τοποθετείται χρονικά η παρενόχληση στη συμπεριφορά του 69άχρονου δικηγόρου Λαμίας  Α.Σ., προς την εγγονή του, τοποθετείται περίπου τον περασμένο Φεβρουάριο (2018).

Σε εξέταση της μητέρας λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, εξετάζεται να έχει υποστεί και η ίδια βίαιες συμπεριφορές σε νεότερη ηλικία χωρίς να έχει αναφερθεί σε επίσημες Αρχές, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει ενδείξεις, δεν προέκυψαν στοιχεία ώστε να διευκολύνουν την έρευνα σχετικά με την κακοποίηση της ανήλικης κόρης της και τη σχεσηβπου είχε αναπτύξει ο .. παππούς με τα εγγόνια του.

Άμεσα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας προχώρησαν στη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην Εισαγγελία της Λαμίας, με τον αρμόδιο Ανακριτή να λαμβάνει γνώση και να εκδίδει διάταξη σύλληψης του δικηγόρου (06/06) καθώς τέθηκε Νομικό ζήτημα για το αν οι πράξεις εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία ενώ και δικηγόροι εμπίπτουν σε ειδική δωσιδικία.

Ο 69άχρονος δικηγόρος Α.Σ, χήρος τον τελευταίο χρόνο καθώς η σύζυγός του απεβίωσε, συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή, απο τους Αστυνομικούς που μετέβησαν στο διαμέρισμα του. Σε σχετική ενημέρωσή του, για την παρουσία τους στο χώρο, και την έκδοση εντάλματος σύλληψής του, τους ανέφερε χαρακτηριστικά, “Α, έμπλεξα, ε;!..”.

Με την ποινική σε βάρος του δικογραφία ο δικηγόρος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Το μικρότερο αδελφάκι της 7άχρονης, αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης και δεν ειναι σε θέση να περιγράψει καταστάσεις στο ενδεχόμενο να έχει υποστεί την οποιαδήποτε σε βάρος του κακοποίηση από τον παππού του.

Για την υπόθεση ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση για τα δύο ανήλικα αδέλφια, με το “Παίδων” να εχει το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό και την ανάλογη εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων. Ωστόσο με παρέμβαση, τέθηκε ζήτημα Έδρας ώστε τα εξετασθουν τα ανήλικα στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Το πρωι (07/06) οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας προκειμένου με απόλυτη διαφάνεια να γνωρίζουν τα ακριβή γεγονότα, μετέβησαν στην Υπηρεσία της πόλης, ώστε να λάβουν τη σχετική έκθεση και ενημερώθηκαν, ότι “δε μπορεί  να αποφανθεί σχετικά και ζήτησε συμπληρωματικές εξετάσεις ωστε να συντάξει το σχετικό πόρισμα”, χωρίς να προσδιορίζει χρονικά ώστε να συμπεριληφθεί στην ποινική δικογραφία.