Λαγονήσι: Ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο νεκρός στο τροχαίο δυστύχημα με σύγκρουση δικύκλου και οχημάτων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του αναβάτη δικύκλου στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο 38ο χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου στο Λαγονήσι

Σύμφωνα με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής,  η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, το μεσημέρι της Κυριακής (26/03-13.55) είχε κατεύθυνση προς Σούνιο.

Στο 38ο χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου στο Λαγονήσι, σε ευθεία οδό, περίπου 150μ από τη βίλα Αγούδημου, ο 66χρονος αναβάτης του δικύκλου, σε κίνηση στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας, επιχείρησε αντικανονική προσπέραση σε (αργό) προπορευόμενο όχημα και βγήκε στο αντίθετο ρεύμα, ενώ στο σημείο έχει δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το δίκυκλο που είχε αναπτύξει ταχύτητα ενήργησε ελιγμό στο αντίθετο ρεύμα, προσκρούει από την μέση και πίσω στην αριστερή πλευρά, εν κινήσει λευκό βαν, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στα γκριπ την μηχανή. Χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής, ο 66χρονος αναβάτης του δικύκλου προσκρούει πλαγιομετωπικώς σε αντιθέτως κινούμενο mini cooper και καταλήγει ακαριαία.

Το τροχαίο σύστημα έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας οικίας στην περιοχή και στο βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει η σειρά γεγονότων. Ενώ και διερχόμενος πολίτης καταγραφεί μετά το τροχαίο δυστύχημα τη διάταξη των τροχοφόρων στο σημείο και έχει αναρτήσει το βιντεοληπτικό υλικό στο λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης ήταν υπεύθυνος για τους Σταθμάρχες του δικτύου σε όλη την επικράτεια .

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν επίσης οι οδηγοί των δύο εμπλεκόμενων οχημάτων εκ των οποίων ένας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.