Λαγκαδάς, ΘΣΝ: Οι κάμερες κατέγραψαν το διαρρήκτη

Το βίντεο από το κύκλωμα ασφαλείας ανήρτησε στο διαδίκτυο έμπορος, αναζητώντας τους δράστες διάρρηξης και κλοπής από την επιχείρηση του, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

image

Σε χρόνο σχεδόν 10 λεπτά, ο νεαρός δράστης εισβάλλει στο κατάστημα ενδυμάτων, έρευνα το χώρο του ταμείου και βοηθητικά ερμαρια, με ένα lap top, διαφεύγει από την κεντρική είσοδο τρέχοντας.

https://youtu.be/1RZcdHbWksI

Στο βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας, καταγράφεται η διάρρηξη (08/05-00.30) και κλοπή από κατάστημα με ρούχα επί της Σεραφείμ Τσατσάνη, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
image

Ο δράστης νεαρής ηλικίας διακρίνεται έξω από το κατάστημα. Αρχικά επεξεργάζονται τη γυάλινη πόρτα στην πλαϊνή βιτρίνα του καταστήματος. Οι κινήσεις του… νευρικές. Με αιχμηρό αντικείμενο (δε διακρίνεται) προκαλεί θρυμματισμό της γυάλινη πόρτας και τρία λεπτά αργότερα.. το κρύσταλλο “καταρρέει” και ο νεαρός διαρρήκτης, εισβάλλει στο κατάστημα.
image

Τρέχοντας κατευθύνεται στο εσωτερικό, στο ταμείο όπου βρίσκονται συρτάρια και ένα laptop και έρευνα τους αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς να εντοπίσει ..κάτι “ενδιαφέρον”. Σχεδόν τρία λεπτά διαρκεί η έρευνά του, οπότε αποφασίζει να αποχωρήσει και παίρνει μαζί του το lap top που βρίσκεται πάνω στο πάγκο.
image
Με τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή στα χέρια, κρύβεται πίσω από τις κρεμμαστρες με τα ρούχα. Ενδεχομένως κάποια κίνηση στο εξωτερικό του καταστήματος να προκάλεσε την “ανησυχία” του, στο ενδεχόμενο να εντοπιστεί. Είναι η πρώτη φορά από την εισβολή του στην επιχείρηση που δείχνει να τον απασχολεί αν στο χώρο υπάρχει σύστημα ασφαλείας. Κοιτάζει ψηλά και βλέπει τα “μάτια” του συστήματος καταγραφής.
image
Βρίσκεται ήδη εξι λεπτά στο κατάστημα ρούχων. Μόλις εντοπίζει την κάμερα ασφαλείας, καλύπτει το κεφάλι του με την κουκούλα της μπλούζας του ενώ μπροστά του έχει ακόμα το lap top κρυμμένος πίσω που τις κρεμμαστρες ρούχων.

image

Σχεδόν δέκα λεπτά από την εισβολή στο κατάστημα ο νεαρός με το lap top το οποίο έχει αποσπάσει από τον πάγκο στο ταμείο της επιχείρησης, βγαίνει τρέχοντας από το κατάστημα.
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δημοσιοποίηση το βίντεο (20/05) και αναζητά το δράση της διάρρηξης και κλοπής του lap top από τη επιχείρηση του.
Για όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία καλείται να επικοινωνήσει με την Ασφάλεια Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.