Λαγανάς Ζάκυνθος: Δυο ακόμα 22άχρονοι Σέρβοι συνελήφθησαν για την άγρια συμπλοκή που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό του 22άχρονου Αμερικανού τουρίστα (ΦΩΤΟ)

Με τη συμπλοκή να έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, συνελήφθησαν επιπλέον δύο 22άχρονοι Σερβοι, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν να εμπλέκονται στο θανάσιμο τραυματισμό του 22άχρονου Αμερικανού.

Η Ασφάλεια Ζακύνθου ταυτοποίησε δύο 22άχρονους Σέρβους στο βιντεοληπτικό υλικό από τιε καμερες της επιχείρησης, από κοινού με τον 32άχρονο μπάρμαν ο οποίος φέρεται μαζί με τον 34άχρονο Σερβο πορτιέρη του “Bar Code” να συμπλέκονται με τον 22άχρονος Henderson Bakari και να τον γρονθοκοπούν βίαια.

ΛΑΓΑΝΆ ΖΑΚΥΝΘΟ

Οπαδός των Λεϊκερς, σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο 22άχρονος Henderson Bakari, από το Όστιν του Τέξας, ο οποίος κατέληξε νεκρός από τα βίαια χτυπήματα που δέχθηκε από τον εργαζόμενους επιχείρησης εστίασης στην κεντρική Λεωφόρο του Λαγανά Ζακύνθου. Ο νεαρός Αμερικανός είχε φτάσει στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του, πριν δύο ημέρες.

ΕΓΛΚΗΜΑ_ΛΑΓΑΝΑ_ΖΑΚΥΝΘΟΣ_Henderson Bakari_ΘΥΜΑ
Ο 22άχρονος Henderson Bakari, σε διακοπές (FB) με φίλες του

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των φίλων του, ειχαν επιλέξει το “Bar Code”, μια παρεξήγηση -λίγο πριν τις 03.00πμ (07/07)- με παρέα Σέρβων που επίσης διασκέδαζε στο μπαρ φέρεται να προκάλεσαν τη συμπλοκή, με τον νεαρό Αμερικανό να επιχειρεί να απομακρυνθεί τρέχοντας και τον 34άχρονο Σέρβο (με Βρετανικό διαβατήριο) πορτιέρη, να τον καταδιώκει.

Ο 32άχρονος μπαρμαν του "Bar Code", ο οποίος συνελήφθη
Ο 32άχρονος μπαρμαν του “Bar Code”, ο οποίος συνελήφθη

Σε υποστήριξη του Σέρβου, ακολουθησε και ο 32άχρονος μπαρμαν -ο οποίος επίσης έχει συνελήφθη- καθως και άλλα άτομα από την παρέα με την οποία δημιουργήθηκε η παρεξήγηση. Από το βιντεοληπτικό υλικό του καταστήματος- σύμφωνα με πληροφορίες-, ο καυγάς ξεκίνησε μέσα στο μπαρ και πήρε έκταση και είχε μοιραία κατάληξη για τον 22άχρονο Αμερικανό, στον εξωτερικό χώρο.

ΕΓΚΛΗΜΑ_ΛΑΓΑΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ_
Ο 22άχρονος Αμερικανός με φίλους του σε γιορτινή ατμόσφαιρα στα γενέθλια του (Fb)

Από τις περιγραφές αυτοπτών και φίλων του,  ο 22άχρονος Αμερικανός έτρεξε σε απόσταση 20μέτρα απο το “Bar Code”, ατομα της επιχείρησης τον καταδίωξαν- μεταξύ των οποίων ο Σερβος υπεύθυνος της επιχείρησης- πορτιέρης, με τον μπαρμαν- τον γρονθοκόπησαν και σταμάτησαν τα χτυπήματα όταν έπεσε αναίσθητος και αιμόφυρτος στο έδαφος.

ΕΓΚΛΗΜΑ_ΛΑΓΑΝΑΣ_ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Η αστυνομία άμεσα μετέβη στο χώρο της συμπλοκής και με ασθενοφόρο ο 22άχρονος, διακομίζεται στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου οι γιατροί βεβαιωσαν το θάνατό του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του 22άχρονου Henderson Bakari, από το Austin, του Texas, USA, αποδίδεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

ΈΓΚΛΗΜΑ_ΛΑΓΑΝΆ ΖΑΚΥΝΘΟΣ_ΣΕΡΒΟΣ
Ο 34άχρονος Σέρβος με βρετανική υπηκοότητα υπεύθυνος ασφαλείας (πορτιέρης) του “Bar code”

Η Αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές και συνελήφθησαν ο 34άχρονος Σέρβος, υπεύθυνου ασφαλείας του καταστήματος, ο 32άχρονος μπάρμαν, και δυο ακόμα 22άχρονοι Σερβοι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή ενός ακόμα μπάρμαν 23άχρονου – επίσης-μπαρμαν.

Στη Ζάκυνθο έχει μεταβεί εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του περιστατικού και την εξέλιξη της υπόθεσης.