Λαγανά Ζακύνθου: Η συμπλοκή με τον 22άχρονο Αμερικανό οπως καταγράφεται σε βιντεοληπτικό υλικό (video)

Η φονική συμπλοκή, τα χτυπήματα σε θώρακα και κεφάλι που ήταν μοιραία για τη ζωή του 22άχρονου Αμερικανού τουρίστα Henderson Bakari, έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό, από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του “BarCode” και σε παρακείμενη επιχείρηση στο Λαγανά Ζακύνθου.

Στο πρώτο απόσπασμα του βιντεοληπτικού υλικού, διακρίνεται Στο εσωτερικό του “BarCode” ο 22άχρονος Αμερικανός με φίλους του να διασκεδάζουν. Με το κινητό του ο Hadetson Bakari απαθανατίζει τους σκηνές και διακρίνεται και η νεαρή Σέρβα σερβιτόρα. Δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει ο καβγάς.

Ακολουθεί σε αλλο βιντεοληπτικό υλικό (περιλαμβάνεται στη δικογραφία)  εξω απο το “BarCode” απο παρακείμενη επιχείρηση, διακρίνεται ο 22άχρονος να τρέχει για να ξεφύγει ενώ τον ακολουθούν μεγάλος αριθμός ατόμων. Τον γρονθοκοπούν και τον ξυλοκοπούν, εν μια κλωτσιά στα πλευρά τον ρίχνει στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου και εκείνος αμέσως σωριάζεται στο έδαφος. Τα άτομα που τον καταδίωκαν συνεχίζουν να τον γρονθοκοπούν και με κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα να τον ξυλοκοπούν χωρίς έλεος.

Ο νεαρος αφροΑμερικανός δεν διακρίνεται με έχει δύναμη να σηκωθεί από το οδόστρωμα. Αναίσθητος και αιμόφυρτος  στο πρόσωπο, δέχεται βίαιη επίθεση . Νεαρές κοπέλες που βρίσκονται σημείο και αγόρια, παρακολουθούν την συμπλοκη τουλάχιστον δέκα ανδρών να χτυπούν βίαια τον 22άχρονο αφροαμερικανό κι επιχειρούν  να τους σταματήσουν. Άλλες νεαρές με κλάματα κι αλλες με τα χεριά τους στο πρόσωπο παρακολουθούν τη συμπλοκή.

Στη συνέχεια οι δράστες της επίθεσης αποχωρούν. Ο Henderson Bakari βρίσκεται αναίσθητος στο οδόστρωμα Στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνεται ένας άνδρας να επιχειρεί ανάνηψη με μαλάξεις για να τον συνεφέρει, χωρις ο ιδιος να ανταποκρίνεται. Μέσα σε πέντε λεπτά το ιδιωτικό ασθενοφόρο παραλαμβάνει τον 22άχρονο αφροαμερικανό, νεκρό.

Με την απομάκρυνση του ασθενοφόρου η Λεωφόρος του Λαγανά συνεχίζει την “φυσιολογικότητα” της βραδιάς. Ο δρόμος σχεδόν αδειάζει και μόνο τα αιματηρά εντυπώματα στο δρόμο “δείχνουν ” την αιματηρή θανατηφόρα συμπλοκή.

Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Λαγανά με τη δολοφονία του 22άχρονου Αμερικανού τουρίστα, το κράτος της Σερβίας σε συνεργασία με το αρμόδιο Ελληνικό Υπουργείο (11/07) αποφασισε να αποστείλει Σερβους Αστυνομικούς σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, ενισχύοντας τις δυνάμεις πρόληψης και καταστολής.
Οι Σέρβοι Αστυνομικοί θα έχουν “δικαιοδοσία” ενημέρωσης μονο στους συμπατριώτες τους και δε θα οπλοφορούν. Θα συνδράμουν τις ελληνικές τοπικές Αρχές σε συστάσεις προς τους ταραξίες τουρίστες.