Λ.Οικονόμου: «Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον Αστυνομικό»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλογιστεί την κρισιμότητα της περιόδου ενώ τους απέδωσε συστηματική υπονόμευση της Δημοκρατική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας

Με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΜεΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για την υπόθεση στο Πέραμα, ο αρμόδιος Υφυπουργός, σημείωσε πως «έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα τόσο για τη δικαστική- πειθαρχική διαδικασία όσο και την επιχειρησιακή αξιολόγηση» και πρόσθεσε, «Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής εκπαίδευση των αστυνομικών. Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού» καθώς «αντιμετωπίζουμε εξωτερικές και εσωτερικές απειλές». Ενώ επεσήμανε ότι ο Δικαστικός και Πειθαρχικός έλεγχος για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και διερωτήθηκε, «πώς η αντιπολίτευση καταλήγει τόσο εύκολα σε συμπεράσματα;»

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης επιτίθεται με μηδενιστική διάθεση στον Έλληνα αστυνομικό ασκώντας κριτική με συνθήματα του 1950. Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον έλληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία . Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛΑΣ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην επιχειρησιακή ανταπόκριση των Αστυνομικών, σε συγκεντρώσεις και πορείες, σημειώνοντας ότι, «Καταδικάζουμε το περιστατικό διερευνούμε με προσοχή. Θα επιβληθούν κυρώσεις με την δέουσα αυστηρότητα», ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών καθώς «είμαστε σε περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέωνας Γρηγοριάδης, απέδωσε σε «δολοφονία του 18χρονου Ρομά» στο Πέραμα και κάλεσε την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει, «Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας; Τον έλεγχο της ψυχολογικής τους κατάστασης και την λογοδοσία για τις πράξεις τους; Τι θα κάνετε με τις στρατικοποιημένες μονάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ;»