ΚΥΤ Σάμου: Πυρκαγιά στη δομή λαθρομεταναστών (video)

Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής να περιορίσει την έκταση της φωτιάς και να κατασβέσει τις ενεργές εστίες

Με μεγάλο μέρος των σκηνών εξωτερικά του ΚΥΤ να έχει καταστραφεί από τον εμπρησμό που προκάλεσαν οι λαθρομετανάστες αποφασίστηκε (25/04-23.30) η εκκένωση της δομής . Οι 7.300 λαθρομετανάστες ανεξέλεγκτοι χωρίς κανέναν περιορισμό κινούνται μέσα στο Βαθύ- εν μέσω πανδημίας αφού προκάλεσαν δύο διαδοχικούς εμπρησμούς την Κυριακή (26/04) στο ΚΥΤ Σάμου. Με την κατάσταση εκτός ελέγχου στο νησί από το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για μετάβαση στο νησι Κυβερνητικού κλιμακίου είτε για αυτοψία είτε για επιτόπια διαχείριση της κατάστασης.

Φωτιά ξέσπασε (26/04-19.00) στο ΚΥΤ Σάμου, υπό  αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ωστόσο αναφορές ότι προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ των λαθρομεταναστών της εκδήλωσης της φωτιάς, με τους διαβιούντες στη δομή να έχουν προκαλέσει εμπρησμό. Η φωτιά, εκδηλώθηκε στην έκταση πίσω από τα εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης για τον κορωνοϊό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κι επεκτάθηκε στις σκηνές εκτός της δομής .

Από την πρώτη στιγμή ενεργούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς Πυροσβέστες με τρία βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου .

Νέα πυρκαγιά εξωτερικά του ΚΥΤ Σάμου.

Gepostet von Samos24.gr am Sonntag, 26. April 2020

 

Τώρα ΚΥΤ Σάμου

Τώρα ΚΥΤ Σάμου

Gepostet von Samos24.gr am Sonntag, 26. April 2020

Στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, έχει μεταβεί ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος , Αντιδήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης.