Καβάλα: Συνεχίζεται η λειτουργία του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού

Εξασφαλίστηκε η προμήθεια ενός σύγχρονου πυροσβεστικού πλοιαρίου για την κάλυψη των αναγκών του ΠΥ κλιμακίου του Λιμένος Καβάλας

Η παράταση λειτουργίας του Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένος Καβάλας, για την τοπική κοινωνία, αποτελεί εξέλιξη για τη βελτίωση των δυνατοτήτων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών άμεσης ανταπόκρισης. Ενώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», έχει εξασφαλιστεί η απόκτηση ενός σύγχρονου πυροσβεστικού πλοιαρίου που ήταν απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών του ΠΥ κλιμακίου του Λιμένος Καβάλας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η απόκτηση ενός σύγχρονου πυροσβεστικού πλοίου, συμβάλλει θετικά στην προσέλκυση επισκεπτών στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος», καθώς και την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας.

Στην ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, αρωγός στάθηκε με το ενδιαφέρον και τη στήριξη των ενεργειών, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

_______________________________________

* nownews.gr