ΚΥΤ Σάμου: Δεύτερη ημέρα, τέταρτος εμπρησμός από λαθρομετανάστες, στη δομή

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εθνικοτήτων των λαθρομεταναστών διαβιούντων εντός της δομής στο Βαθύ της Σάμου προκάλεσαν εμπρησμό με  νέα εστία φωτιάς στο επίπεδο 7 του ΚΥΤ

Σε 24 ώρες, η τέταρτη εμπρόθετη πυρκαγιά (27/04-11.00) βρίσκεται σε εξέλιξη, από τους διαβιούντες λαθρομετανάστες στο ΚΥΤ Βαθέως της Σάμου. Μέχρι  στιγμής από την απογραφή των ζημιών έχουν καταστραφεί 10 οικίσκοι  και σκηνές ενώ από τις Αστυνομικές δυνάμεις , έχουν γίνει 8 συλλήψεις και αναζητούνται δύο ακόμα  λαρθομετανάστες.

Μετά το διπλό εμπρησμό (26/04-19.00) που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο ΚΥΤ οι περίπου 7.300 λαθρομετανάστες, πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές στο γήπεδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη νότια πύλη του ΚΥΤ, ενώ μεταβαίνουν στο νησί ως υποστηρικτικές δύο διμοιρίες ΜΑΤ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρουν σκέψεις για επίσκεψη του Υπουργού Νότη Μηταράκη στη Σάμο.

https://www.facebook.com/24samos/videos/2708738645901596/

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας επανέρχεται ως επιτακτική ανάγκη υλοποίησης από την πολιτεία, για ουσιαστική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Βαθέως Σάμου καθώς στο ενδεχόμενο μη υλοποίησής του, η κατάσταση τείνει να να ξεπεράσει τα περιθώρια διαχείρισης με τις τοπικές Αρχές να μη διαθέτουν τα μέσα για ουσιαστική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος.