ΚΥΤ Μόρια, Λέσβου: Συνελήφθη κάτοικος για άσκοπα πυρά από τα οποία τραυματίσθηκαν τρεις λαθρομετανάστες- Του έκλεβαν τα ζώα

Σε βάρος του κατοίκου της Μόριας,  σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, συνελήφθη 55άχρονος κάτοικος Μυτιλήνης, για τα άσκοπα πυρά με κυνηγητικό όπλο -το απόγευμα της Τετάρτης (22/01) , εξωτερικά του ΚΥΤ Μόριας, με αποτέλεσμα τρεις τραυματίες λαθρομετανάστες- έναν Αφγανο και δυο  Ιρανούς- οι οποίοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο κτηνοτρόφο, διαθέτει χειμάδι σε αγροτική περιοχή κοντά στο ΚΥΤ Μόριας. Όπως κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, είχε βρεθεί δύο φορές θύμα κλοπής των ζωντανών του, το τελευταίο διάστημα, καθώς την πρώτη του έκλεψαν πρόβατα από τη στάνη του και τη δεύτερη γεωργικό μηχάνημα. Στη θέα των τριών λαθρομεταναστών να κινούνται προς το αγρόκτημά του, θέλησε να τους αποτρέψει να τον κλέψουν και με την καραμπίνα που κατείχε,  πυροβόλησε για εκφοβισμό. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Ο 55άχρονος, συνελήφθη στα πέντε χιλιόμετρα από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.