Κυψέλη: Στον Εισαγγελέα η παιδοκτόνος  που δεν απέτρεψε τον Πολωνό σύντροφό της να δολοφονήσει το γιο της

Η 29χρονη μητέρα μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα, “διπλωμένη” και σκυμμένη μέχρι τα γόνατα, συνοδεία Αστυνομικών της Ασφάλειας ενώ είχε προηγηθεί η μεταγωγή του Πολωνού συντρόφου της

Συνοδεία, υπό αυστηρή αστυνομική συνοδεία η 29χρονη Κλαούντια Χριστίνα Μ. οδηγήθηκε στην Ευελπίδων (13/02) κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από κοινού, με τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της, για τη δολοφονία του 7χρονου γιου τής Αντρέα, το 2017 στο διαμέρισμα που διέμεναν μαζί και με την μεγαλύτερη κόρη της, η επιμέλεια της οποίας αφαιρέθηκε με Εισαγγελική παραγγελία, όταν διαπιστώθηκε κακοποίηση σε βάρος της, σχεδόν δύο χρόνια από τη δολοφονία με μονωτική ταινία του μικρότερου αδελφού της.

Οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του 7χρονου Αντρές προκαλούν αποτροπιασμό από τη βία που βίωσαν τα δύο αδέλφια σε κακοποιητικό περιβάλλον παρουσία και της μητέρας τους. Ο 33χρονος Πολωνός, επέβαλε σκληρές τιμωρίες στα δύο αδέλφια αφήνοντας ακόμα και χωρίς φαγητό τον 7χρονο γιο της συντρόφου του, με φίμωση και χρήση μονωτικής ταινίας το στόμα του, όταν αντέδρασε και ήταν άτακτο. Σε κατάσταση μέθης είχε ομολογήσει σε φίλο του την δολοφονία του 7χρονου και όταν συνελήφθη για ναρκωτικά – πριν λίγες ημέρες – από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, αποκάλυψε στους αστυνομικούς όσα γνώριζε για τη δολοφονία.

Δύο χρόνια σχεδόν από τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα, όταν αδελφή του πήγε στο σχολείο της με σημάδια κακοποίησης κινήθηκαν οι διαδικασίες και το 10χρονο κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Όλοι τότε είχαν πιστέψει την ιστορία που είχε επινοήσει η μητέρα τους, ότι ο 7χρονος Ανδρέας είναι με τον πατέρα του στην Πολωνία,  ενώ ήταν ήδη νεκρός, θαμμένος μέσα στον αυτοσχέδιο τάφο της οδού Σκιάθου. Διαπιστώθηκε σε έρευνα ότι ο βιολογικός πατέρας του 7χρονου που νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική στη Πολωνία, και δεν είχε επαφή με τα παιδιά τους.

Μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα, οργάνωση για τα παιδιά που είχε ασχοληθεί με την κατηγορούμενη μητέρα Κλαούντια Χριστίνα Μ. καθώς ήταν ανήλικη όταν έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί, και στη συνέχεια με την διαδικασία της απομάκρυνσης της κόρης της από το κακοποιητικό περιβάλλον, αλλά είχαν πειστεί ότι ο 7χρονος Ανδρέας είχε ακολουθήσει τον πατέρα του στην Πολωνία, και κανείς δεν τον αναζήτησε.

Ο 33χρονος Πολωνός οδηγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (12/02) ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (15/02).