Ενημερωτική επίσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές πάλης Αξιωματικούς της ΥΦΑΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη και ενημέρωση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για την ολοκλήρωση εκπαιδευτικών σειρών, παρείχαν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές πάλης, εκπαιδευτές της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΥΦΑΑ) Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομία

Σε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, παρέστησαν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές πάλης, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εκπαιδευτές της ΥΦΑΑ, Αστυνόμος Β’ Χρήστος Νυφαδόπουλος και Υπαστυνόμος Β’ Γιάννης Καργιωτάκης . Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την εκπαίδευση που ολοκληρώθηκε στους Δόκιμους Υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης στους φύλακες της τράπεζας της Ελλάδος .

Σε δήλωσή του ο Αστυνόμος Β΄, Χρήστος Νυφαδόπουλος, σημείωσε, «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μας, να ευχαριστήσω θερμά τον αξιότιμο Κύριο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας διότι πλέον η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού διαθέτει εκπαιδευτές οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά μεταξύ άλλων και στις εκπαιδεύσεις του Αστυνομικού Προσωπικού. Επιπρόσθετα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Α/Δ´ΣΑΛΟΥΚΑ Βασίλειο και Α/Ύ ΜΑΝΤΖΙΩΡΗ Κων/νο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μας και μας συμπεριέλαβαν στην εκπαίδευση των φυλάκων της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Α/Α της Αστυνομικής Ακαδημίας για την άριστη συνεργασία μας, καθώς και τους υπεύθυνους του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αρχικώς για την εκπαίδευση και εν συνεχεία για την αγαστή συνεργασία την οποία είχαμε. Ως εκπαιδευτές της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παραμένουμε στην διάθεση του Σώματος, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού.»

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης, Υπαστυνόμος Β’, Γιάννης Καργιωτάκης, ανέφερε σε δήλωσή του, «Θέλω να ευχαριστήσω την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα τον Αρχηγό μας, Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχάλη, διότι πλέον η Υπηρεσία Φυσικής αγωγής και αθλητισμού προσφέρει, πέραν των άλλων, και στο κομμάτι της εκπαίδευσης στην Ελληνική Αστυνομία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους δασκάλους μου – εκπαιδευτές της ΓΑΔΑ τόσο για τις πολύτιμες γνώσεις που μας μεταλαμπάδευσαν κατά την διάρκεια της φοίτησής μας όσο και τώρα που πράττουμε από κοινού τις εκπαιδεύσεις και έχουμε άριστη συνεργασία. Βλέπω στα μάτια τους επαγγελματισμό -όρεξη και προθυμία να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή όποιον το χρειαστεί !! Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους Αστυνόμους και τους Αρχιφύλακες της Υπηρεσίας. Καθώς ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη Διοίκηση της ΥΦΑΑ, το Διοικητή Ολυμπιονίκη Αστυνόμο Ά, Χρήστο Κωνσταντίνιδη, καθώς και τον επίσης Ολυμπιονίκη και απερχόμενο Αστυνομικό Διευθυντή ε.α. Ηρακλή Δεσκουλιδη για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μας»

Από τον περασμένο Νοέμβριο (2021) πέντε στελέχη της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΥΦΑΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχαν στο Σχολείο Εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ και ευδοκίμως αποφοίτησαν, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ως εκπαιδευτές στην Αστυνομική Αυτοάμυνα επιτρέποντας «για πρώτη φορά στην ΥΦΑΑ να προσφέρει στην εκπαίδευση της Ελληνικής Αστυνομίας». Παράλληλα, οι εκπαιδευτές της ΥΦΑΑ και οι εκπαιδευτές του Γραφείου Εκπαίδευσης της ΓΑΔΑ συνεργάστηκαν, στην διεξαγωγή εκπαίδευσης σε θέματα  “Οπλοτεχνικής- Σκοποβολής”, “Αυτοπροστασία”, και “Αυτοάμυνα”, στους νεοπροσληφθέντες φυλακές της τράπεζας της Ελλάδος.