Κυψέλη, πλατεία Αγ. Γεωργίου: Παρέμβαση της Αστυνομίας σε υπαίθριο πάρτυ με προσαγωγές και συλλήψεις

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα τα “άτομα” της πλατείας Γεωργίου στην Κυψέλη, οργάνωσαν υπαίθριο πάρτυ

Τις τρεις τελευταίες ημέρες  στην πλατεία Γεωργίου στην Κυψέλη, από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, νεαροί οργανωμένοι σε ομάδες “στήνουν” υπαίθριο πάρτυ, κατά παράβαση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ με συστάσεις προς τους συγκεντρωμένους τους ενημέρωναν να εγκαταλείψουν την πλατεία, χωρίς ανταπόκριση .

Το βράδυ της Παρασκευής (08/05-21.30) στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, νεαροί είχαν “στήσει” υπαίθριο πάρτυ με μπύρες και μουσική. Με φωνές και μεγαφωνική οι νεαροί, σύμφωνα με καταγγελίες των περιοίκων, προκαλούσαν διατάραξη. Οι ένοικοι διαμερισμάτων πέριξ της πλατείας, με κλήσεις στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης έκαναν παράπονα, με τους  παρευρισκόμενους  να παραμένουν χωρίς να αποχωρήσουν. Τα ξημερώματα (09/05-01.00) σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, η διέλευση των πληρωμάτων της από την περιοχή, προκάλεσαν τη βίαιη αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς ,  κατέβασαν από τα δέντρα νεράντζια τα οποία στη συνέχει απέρριψαν μαζί με μπουκάλια μπύρας και πέτρες,  κατά των Αστυνομικών. Στην περιοχή σε υποστήριξη των πληρωμάτων της ΑΔ μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και δίκυκλα της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 37 προσαγωγές εκ των οποίων πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις , για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι παρευρισκόμενοι στην υπαίθρια “μάζωξη” της πλατείας.

“Δεκαετίες τώρα προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε αυτή τη μικρή πλατεία και τα καταφέραμε! Και έρχονται τώρα εκατό διακόσια παλιόπαιδα υποκινούμενα και να την καταστρέψουν, έτσι γιατί το θέλουν κάποιοι;; Με ψέμματα βροχή!!! Δακρυγόνα δεν έπεσαν , συλλήψεις έγιναν! Φώτα δεν έσβησαν αυτό είναι ψέμα! Ξαφνικά λέει… Τρεις μέρες τώρα έχει γίνει ο κακός χαμός στην πλατεία και όλοι μας καλούσαν την Αστυνομία να επέμβει. Τρεις μέρες τώρα τους έπαιρναν με το καλό και τους παρακαλούσαν να φύγουν από τη πλατεία. Αναίτια λέει .. Ντροπή και αίσχος!! ” , καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής με αφορμή, σε δημοσιεύματα κινηματικών μέσων, για  την επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.