Κυψέλη: Κονγκολέζος επιτέθηκε σε παιδίατρο να της αρπάξει την τσάντα- ΔΙΑΣ και πολίτες δέσμευσαν τον σωματώδη δράστη

Αντιλήφθηκε την απειλή και τον κίνδυνο, κάλεσε την Άμεση Δράση, βρήκε ανταπόκριση από τυχαία διερχόμενο πολίτη ωστόσο βίωσε την επίθεση και της αρπαγής της τσάντας της, με το δράστη να συλλαμβάνεται σε ανταπόκριση της ΔΙΑΣ στην Κυψέλη

Η παιδίατρος Μ.Ε. όπως κάθε ημέρα αναχώρησε από το διαμέρισμά της για το ιατρείο της στην οδό Βαλτινών στη Κυψέλη (01/02-11.00) όταν αντιλήφθηκε την ύποπτη παρουσία σωματώδους έγχρωμου αλλοδαπού να την ακολουθεί επίμονα και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Κατα την κίνηση της η 40χρονη, έντονα ανήσυχη, στην τυχαία διέλευση ενός αγνώστου- στην ίδια- τον πλησίασε και άμεσα ο άνδρας στην παρουσία του σωματώδους έγχρωμου αλλοδαπού, αντιλήφθηκε την απειλή και άνοιξε την εξώπορτα της πολυκατοικίας, στην οποία και κατέφυγε η τρομοκρατημένη παιδίατρος. Ο έγχρωμος αλλοδαπός, όπως ανέφερε στην συνέχεια η 40χρονη, προσπέρασε την είσοδο, και αφού περίμενε λίγη ώρα ώστε να απομακρυνθεί, βγήκε από την πολυκατοικία για να συνεχίσει την πορεία της προς το παιδιατρικό ιατρείο. Ο δράστης ωστόσο κρυμμένος της είχε στήσει ενέδρα στη γωνία του οικοδομικού τετραγώνου στη συμβολή των οδών Εκάτης και Αίγλης πίσω από αυτοκίνητα και της επιτέθηκε, αρπάζοντάς της την τσάντα. Η 40χρονη αντιστάθηκε ενώ καλούσε σε βοήθεια, χωρίς οι φωνές της να πτοήσουν το δράστης, καθώς ήταν αποφασισμένος. Έσερνε τη γυναίκα στο πεζοδρόμιο τραβώντας την τσάντα την οποία κρατούσε η ίδια.
Πολίτες που άκουσαν τις φωνές της 40χρονης βγήκαν στα μπαλκόνια και στο δρόμο, ενώ στο σημείο αφίχθη η ΔΙ.ΑΣ Κυψέλης που εκτελούσε περιπολία. Στην παρουσία των ενστόλων ο αλλοδαπός ο οποίος είναι καταχωρημένος ως υπήκοος Κονγκό επιχείρησε διαφυγή. Οι Αστυνομικοί τον εγκλώβισαν και στη σθεναρή αντίσταση που προβαλε, λόγω του μεγέθους του, με τη συνδρομή πληρωμάτων που κλήθηκαν στο σημείο, προχώρησαν στη σύλληψη του. Οι πολίτες προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη παιδίατρο, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Κογκολέζο δράστη, με τους Αστυνομικούς να τους απομακρύνουν.

Σοκαρισμένη από την επίθεση βίας σε βάρος της η παιδίατρος κατέθεσε τα όσα σε προηγήθηκαν στο ΤΑ Κυψέλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr φέρεται να έχει αναφέρει την ανταπόκριση των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ τους οποίους και ευχαρίστησε. Η 40χρονη με συνοδεία οικείων της αποχώρησε από την Αστυνομική Υπηρεσία.

Με την ποινική δικογραφία για ληστεία και αντίσταση κατά της Αρχής ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.