Κυψέλη: Επιβολή Σαρίας κατήγγειλε ανήλικη Ιρακινή μουσουλμάνα, από τη μητέρα και τον πατριό της

Η ανήλικη μουσουλμάνα, κατήγγειλε στο Αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης, τη σε βάρος της απόπειρα ασφυκτικού θανάτου με δράστη τον πατριό και συνεργό της μητέρα της

Επιβολή Σαρίας στην καρδιά της Αθήνας, κατήγγειλε ανήλικη μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, η οποία διαμένει με τη μητέρα και τον πατριό της. Περίοικοι ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και πλήρωμα περιπολικού τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/10), μετέβη για εξακρίβωση καταγγελίας για εντοοικογενειακή βία, σε διαμέρισμα της οδού Ιθάκης 12, στην Κυψέλη και προχώρησε στην προσαγωγή μητέρας κόρης και του πατριού της με καταγωγή από το Ιρακ.
Η 17χρονη μουσουλμάνα, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, αφορμή για την οργίλη αντίδραση του 53χρονου πατριού της, η απόφαση της οικογένειας να την παντρέψουν με έναν Σύρο φίλο του, ο οποίος θα της εξασφάλιζε οικονομική άνεση με τα σχεδόν τριπλάσια χρόνια της, ηλικίας 40χρονο, για την οποία η ίδια εξέφραζε άρνηση .
Ο 53χρονος όπως αναφέρει η 17χρονη είναι φανατικός μουσουλμάνος και ακολουθεί το νομικό σύστημα του Ισλάμ που πηγάζει από το Κοράνι, και επιβάλλεται να τηρούν δια βίου όλοι οι μουσουλμάνοι, σε εφαρμογή του ηθικού κώδικα. Σύμφωνα με την επιβολή της Σαρίας, για τις γυναίκες επιτάσσει να ντύνονται «σεμνά» και να ακολουθούν τις οικογενειακές παραδόσεις, ακόμα και όταν πρόκειται να επιλέξουν το σύζυγό τους.
Όπως καταγγέλλει η έφηβη μουσουλμάνα, ο πατριός της την προηγούμενη ημέρα μπήκε στο δωμάτιό της, τη χτύπησε και στη συνέχεια επιχείρησε να της προκαλέσει ασφυξία με ένα μαξιλάρι σε μία απόπειρα να την πνίξει. Όπως αναφέρει η 17χρονη, η 47χρονη μητέρα της, ήταν παρούσα στο χώρο, και ακολουθούσε τον πατριό της, να την κρατάει μπρούμητα στο κρεβάτι πιέζοντας το κεφάλι της στο μαξιλάρι.
Για την υπόθεση έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία, σε βάρος του γονέα και κηδεμόνα της ανήλικης, οι οποίοι συνελήφθησαν με την υπόθεση να παραπέμπεται στην Εισαγγελία Ανηλίκων .