Κυπαρισσία: Τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του καταστήματος κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας (video)

Τα όσα διαδραματίσθηκαν από την δεύτερη είσοδο του 72χρονου στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, μέχρι τη στιγμή που δολοφόνησε τον Κώστα Καρυτινό, έχουν καταγραφεί στην κάμερα ασφαλείας του καταστήματος

Εν ψυχρώ δολοφονία. Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος εμπορίας τηλεπικοινωνιακών μέσων και κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία, έχουν καταγράψει τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας εν ψυχρώ δολοφονίας του 39χρονου ιδιοκτήτη, Κώστα Καρυτινού,  από τον 72χρονο συνταξιούχο λαχειοπώλη.

Βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, παρουσίασε το Mega έχει καταγράψει την επιστροφή του δράστη, στο κατάστημα της Ελ.Βενιζέλου στον κεντρικό δρόμο της Κυπαρισσίας, (07/04-11:30). Έχει αποβιβαστεί από ΤΑΧΙ ενώ φέρει στην κατοχή του το περίστροφο κειμήλιο και μπαίνει στο κατάστημα του 39χρονου, ενώ στο χώρο διακρίνονται οι δύο γυναίκες υπάλληλοι. Πλησιάζει στο πάγκο, πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο Κώστας Καρυτινός τον προσεγγίζει από το πλάι, προτείνει το περίστροφο κειμήλιο που φέρει για τον οποίο νωρίτερα είχε απειλήσει φραστικά τον 39χρονο και στο σημείο αυτό οι δύο άνδρες διακρίνονται να έχουν ένα σύντομο διάλογο.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και τα αρχεία της εταιρείας, ο 72χρονος είχε συμβόλαιο με εταιρεία για σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ με πάγιο €25. Η διαφωνία που είχε προκύψει, αφορούσε ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ύψους €175, με προηγούμενη εξόφληση μέρους της οφειλής του, στο ίδιο κατάστημα, τον περασμένο Ιανουάριο. Ο 72χρονος έξαλλος ζητούσε εξηγήσεις για το ποσό που καλούνταν να πληρώσει, ενώ ταυτόχρονα απαιτούσε και τη διακοπή του συμβολαίου του.

Στο μαγαζί έχει μπει και δεύτερος ηλικιωμένος, ο οποίος περιμένει τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί, ο οποίος στη θέα του όπλου αιφνιδιάζεται και παγώνει. Ο 72χρονος πυροβολεί και ο 39χρονος σωριάζεται στο δάπεδο, δευτερόλεπτα πριν καταλήξει στο σοβαρό τραύμα που του προκάλεσε. Σύμφωνα με του γιατρούς οι βολίδα του όπλου έπληξε το θύμα στην κοιλιακή αορτή, και ο 39χρονος πατέρα νηπίου 20 μηνών, κατέληξε.

Ο δεύτερος πελάτης που βρίσκεται στο κατάστημα, παρακολουθεί αιφνιδιασμένος το δράστη να αποχωρεί περπατώντας στην έξοδό του από το κατάστημα. Στη συνέχεια παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και παραδίδεται για το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Μεταξύ άλλων μαρτύρων, και βιολόγος της Κυπαρισσίας, η οποία βρέθηκε στο σημείο ελάχιστα μετά τη δολοφονία του 39χρονου Κώστα Καρυτινού, «Βλέπω το δράστη να βγαίνει με το όπλο στα χέρια και να λέει στον Κωνσταντίνο “τώρα που σε σκότωσα πάρε τηλέφωνο την αστυνομία που θα μου πεις εμένα ότι με γράφεις”. Συνέχισε να κάνει βόλτες γύρω από το αμάξι μου. Δεν έβγαινα μήπως πυροβολήσει κι εμένα. Μόλις έφυγε μπήκα μέσα στο μαγαζί και ρώτησα παιδιά χτύπησε κάποιος. Πήγα πίσω από τον πάγκο βρήκα τον Κωνσταντίνο και προσπάθησα να του δώσω κουράγιο. Έπιανα σφυγμό, μέχρι τι στιγμή που τον βάλαμε στο φορείο. Εκεί είδα ότι δεν είχε σφυγμό», περιέγραψε.

Βιντεοληπτικό υλικό το οποίο δημοσιοποίησε το Ionian TV, είχε καταγράψει τις κινήσεις του δράστη έξω από το κατάστημα ενώ διακρίνεται στην κατοχή του το όπλο. Εισέρχεται στο κατάστημα και δευτερόλεπτα ακούγεται ο κρότος από τον πυροβολισμό και εξέρχεται από το κατάστημα. Έντρομοι περαστικοί αντικρίζουν τον ένοπλο 72χρονονο άνδρα, ενώ κάποιο καλούν σε βοήθεια. Ο 72χρονος διακρίνεται να παραμένει στο σημείο να κινείται έξω από το κατάστημα, μέχρι να αποχωρήσει από το σημείο. Σε ελάχιστα λεπτά το ασθενοφόρο παραλαμβάνει και μεταφέρει τον 39χρονο Κώστα Καρυτινό στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Το μεσημέρι (08/04) ο ο 72χρονος συνταξιούχος λαχειοπώλης, οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να του επιβληθεί η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για τη δολοφονία του 39χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος στην Κυπαρισσία. Παραιτήθηκε του δικαιώματος να έχει δικηγόρο ή να του ορίσει το δικαστήριο, εμφανίστηκε αμετανόητος υποστηρίζοντας ότι ήταν «θέμα τιμής», και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί (Παρασκευή 09/04).