Κυπαρισσία: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα υπάλληλο καταστήματος για τη .. χρήση μάσκας

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ειδών κινητής τηλεφωνίας, μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, χωρίς να καταφέρουν οι γιατροί  να τον κρατήσουν στη ζωή

Ο 72χρονος κάτοικος της περιοχής μπήκε ως πελάτης (07/04-11.30) στο κατάστημα με τα κινητά τηλέφωνα, που βρίσκεται στην κεντρική Ελ.Βενιζέλου, κοντά στην πλατεία. Αρχικά είχε είχε φραστική αντιπαράθεση με τον 39χρονο ιδιοκτήτη, Κώστα Καρυτινό, καθώς του ζήτησε να κάνει χρήση μάσκας, με τον ηλικιωμένο να εκφράζει την έντονη όχλησή του.

Ακολούθησαν τα παράπονα του 72χρονου για κάποιο λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ύψους €170 προς τον 39χρονο και ενοχλημένος ο ηλικιωμένος αποχώρησε. Λίγο αργότερα επέστρεψε και πάλι στο κατάστημα με ένα περίστροφο κειμήλιο που κατείχε και πυροβόλησε κατά του 39χρονο Κώστα Καρυτινό, εξ επαφής.

Όσοι γνωρίζουν τον 72χρονο, τον περιγράφουν ως οξύθυμο και αντικοινωνικό. Παλαιότερα πωλούσε λαχεία στην περιοχή, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί. Τα καλύτερο λόγια, περιγράφουν τον 39χρονο Κώστα Καρυτινό, οι συγχωριανοί του, τονίζοντας ότι ήταν ήσυχος και αγαπητό σε όλους, με διάθεση να εξυπηρετήσει. Πρόσφατα είχε παντρευτεί και με τη σύζυγό του είχαν αποκτήσει  παιδί, τον τελευταίο χρόνο .

Ο 72χρονος παραδόθηκε στο Τμήμα Τριφυλίας, καθώς έχει αναλάβει και την προανάκριση.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το παράρτημα της Κυπαρισσίας εξέδωσε ανακοίνωση , στην οποία αναφέρει, «Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ επιβεβαιώνει ότι σήμερα, γύρω στις 12:00, ένοπλος άνδρας μπήκε στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, εν ώρα λειτουργίας, και πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του. Ο συνεργάτης μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο κατάστημα, αν και υπέστησαν σοκ, είναι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια του τραγικού αυτού περιστατικού διερευνώνται από τις Αρχές.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συνανθρώπου και συνεργάτη μας, και είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους συναδέλφους του για ό,τι χρειαστούν».