“Ξενοφοβικος και ρατσιστής κανένας δεν είναι στη Σάμο”

Για κάποιους είναι η κριτική με ευκολίας από την ασφάλεια της απόστασης, ωστόσο για άλλους* είναι η καθημερινότητα διαβίωσης στον τόπο πογβζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά

“Ξενοφοβικος και ρατσιστής κανένας δεν είναι στη Σάμο. Ούτε ο δήμαρχος. Απλά ο τρόπος εκείνη τη μέρα δεν ήταν σωστός. Το ίδιο πράγμα μπορούσε να κάνει με πολλούς τρόπους χωρίς να εκτεθεί.

Ρατσιστές και ξενοφοβικοί και απαράδεκτοι είναι οι λάθρομετανστες. Αν δει κανείς τον άγριο τρόπο που μας κοιτάνε, το σκουπιδαριο και το μπαχαλο που δημιουργούν όπου βρίσκονται την ασέβεια προς εμάς τους “ιθαγενεις”, τις απαιτήσεις που έχουν τότε θα καταλάβει ποιος βιώνει ρατσισμό. Πάντως όχι αυτοί.

Στα καταστήματα απαιτούν να εξυπηρετηθούν πρώτοι στο νοσοκομείο με τη συμπαράσταση των ευαίσθητων ΜΚΟ δεν τον συζητώ. Το προσωπικό είναι εξουθενωμενο.

Με το αυτοκίνητο είναι φόβος να κυκλοφορείς μήπως πατήσεις κανέναν και βρεις μπελάδες. Κυκλοφορούν προκλητικά μέσα στη μέση του δρόμου δεν πηγαίνουν στην άκρη ούτε αν κορνάρεις τα παιδιά τους δεν τα προσέχουν ξαφνικά πετιουνται από το πουθενά μέσα στις ρόδες.

Μια μέρα κορνάρεισα έντονα σε μια για να ανεβάσει τι παιδί της στο πεζοδρόμιο και θύμωσαν και ηταν πολλοί γύρω γύρω, αρχισαν να κοπανουν το αυτοκίνητό μου με τα χέρια και να βρίζουν .
Θα έφταιγα αν για αυτοάμυνα γκαζωνα και τους έπαιρνα παραμαζωμα;

Εχω δει να κάνουν το ίδιο και σε περιπολικό και οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν. Για κλοπές και βανδαλισμούς δεν το συζητώ.
Τα προσκυνητάρια και τα ξωκλήσια τα έχουν ρημάξει. Εμείς είμαστε ρατσιστές;;;;

Παρακαλώ όποιος μπορεί ας αναμεταδωσει το κείμενο να μάθουν και παραπέρα τι καλά που περνάμε εμείς οι ξενοφοβικοί ρατσιστές”, γράφει η Σοφία Χατζή, κάτοικος Σάμου.

Ενω άλλος κάτοικος της Σάμου παραθέτει βιντεοληπτικό υλικό από πορεία συνοδεία ΜΑΤ στην Χώρα της Σαμου απο διαβιουντες στο ΚΥΤ του νησιού.