Εξάρχεια: Βρήκε μέσα στο διαμέρισμα του τρεις Ρομά ενώ κοιμόταν

Βρήκε τρεις Ρομά στο διαμέρισμά του, ενώ κοιμόταν το μεσημέρι μετά τη δουλειά.

Ο νυχτοφύλακας είχε επιστρέψει το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (20/12-13.30) στο διαμέρισμα που διαμένει με την οικογένειά του, στο κέντρο τη Αθήνας, κι έπεσε για μεσημεριανό ύπνο, όταν άκουσε έντονη φασαρία από το υπνοδωμάτιο των παιδιών του. Η φασαρία δεν τον άφηνε να κοιμηθεί και μετά τις φωνές για ησυχία, σηκώθηκε από το κρεβάτι για να δει τι συμβαίνει.

Στο διπλανό δωμάτιο, βρέθηκε μπροστά σε μια άγνωστη εμφανίσιμη γυναίκα. Με σβελτάδα, μολις τον αντιλήφθηκε η γυναίκα βρέθηκε στο σαλόνι του διαμερίσματος, όπου ακόμα δύο καλοντυμένες γυναίκες έψαχναν στο σκνίνιο και στα συρτάρια .  Όπως προέκυψε στη συνέχεια, οι τρεις Ρομά, είχαν διαρρήξει την εξωτερική πόρτα του διαμερίσματος, για να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή. Στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο διαμέρισμα, παραδέχτηκε ότι «λόγω κούρασης και συνήθειας», είχε κλείσει την πόρτα ασφαλείας που διέθετε το διαμέρισμα πίσω του, χωρίς να την ασφαλίσει. Αυτή τη λεπτομέρεια εκμεταλέυτηκαν οι Ρομά, που δραστηριοποιούνται σε κλοπές και διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας, και βρέθηκαν μέσα στο οικογενειακό διαμέρισμα.

Ο νυχτοφύλακας, κατάφερε να ακινητοποιήσει μια από τις Ρομά και στις φωνές του ανταποκρίθηκε γείτονας ο οποίος ακινητοποιησε μια ακόμα, με την τρίτη συνεργό τους να διαφεύγει. Αμεσα στο σημείο κλήθηκε πλήρωμα της Αμεσης Δράσης.

Αρχικά οι δύο Ρομά, υποστήριξαν ότι ο νυχτοφύλακας τις είχε ακολουθήσει στο δρόμο και δεν είχαν ιδέα για τις κατηγορίες που τους απέδιδε. Σε σωματική έρευνα στις δύο Ρομά -ηλικίας 40χρονων και 35ετων -εντοπίσθηκαν τα κοσμήματα που είχαν αφαιρέσει, ενώ η συνεργός τους η οποία αναζητείται, διέφυγε με ποσό 550ευρώ. Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση καμία από τις δύο δεν είχε εκδώσει ΔΑΤ και οποιαδήποτε έρευνα ας παραβατική δράση τους δε θα οδηγούσε στα στοιχεία του.

Σε βάρος των Ρομά σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Εξαρχείων ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης και άλλων αξιόποινων πράξεων κατά το παρελθόν.