Ξάνθη: Επιμολυνση σε Καρδιολογικη, παθολογική, χειρουργική και παιδιατρικη- Βρέφος Ρομα από τον οικισμό Δροσερό θετικό στον κορωνοϊό

Σε καταυλισμό με 5000 Ρομα στον οικισμό Δροσερό Ξάνθης επιβολή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των οποίων και βρέφος 15μηνων

Έκτακτα μέτρα στον οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε βρέφος 15 μηνών οικογένειας Ρομά, έπειτα από σύντομη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Ξάνθης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου υπεβλήθη στο τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε θετικό. Σε ενημέρωση των υγειονομικών Υπηρεσιών, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων είχαν έρθει σε επαφή με το βρέφος προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτιστικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις αναφέρθηκε σε περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας (13/04), να έχει ολοκληρωθεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος εντός του οικισμού των Ρομά και  θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Νωρίτερα υπό την προεδρία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εκτάκτως μετέβη την περιοχή της Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πολης ευρεία σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αυξημένα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού εντός του καταυλισμού και στην ευρύτερη περιοχή.