Κρήτη: Τρία άτομα σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά, αναζητούνται καθώς ενδέχεται να παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της βροχής

Σε αναζητήσεις αγνοουμένων έχει κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη από τα ξημερώματα

UpDate (15/10-12.30) Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Κρήτης ένας άνδρας από τους αγνοούμενους στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανασύρθηκε νεκρός μέσα από το όχημά του.

Το θύμα, φέρεται να εγκλωβίστηκε στο όχημά του όταν προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο εν μέσω κακοκαιρίας, με συνέπεια να παρασυρθεί και να χάσει τη ζωή του στα ορμητικά νερά .

Από τα ξημερώματα η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηρακλείου έχει τεθεί σε κινητοποίηση και συνδράμει σε απεγκλωβισμούς ενώ υπάρχουν αναφορές για αφνούμενους στις περιοχές που έχει πλήξει η κακοκαιρία.

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τα ξημερώματα (15/10) στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά, με την εκτίμηση ότι ενδέχεται να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Σε αυτές τις δύο περιοχές θάλασσα και στεριά δεν ξεχωρίζουν, μετά τις ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται από το πρωί ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες ακόμα.

Οι δρόμοι στις πληγείσες περιοχή έχουν μετατραπεί σε ερμητικά ποτάμια παρασύροντας φερτά υλικά και σταθμευμένα οχήματα. Ενώ στις περιοχές έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου, με τις Αρχές, να απευθύνουν έκκληση στους Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις περιοχές της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου. Στους κατοίκους και σε όσους βρίσκονται στην περιοχή , δίνονται τα τηλέφωνα  15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.