Έβρος: Συνοριοφύλακες εντόπισαν γυμνούς 92 λαθρομετανάστες

Η τουρκική προκλητικότητα και η ακραίας βίας συμπεριφορά τους, αποκαλύπτεται αυτή τη φορά, με τον εντοπισμό ομάδας λαθρομεταναστών να επιβαίνουν σε βάρκες γυμνοί προεργόμενοι από τα Τουρκικά παράλια

Συνοριοφύλακες εντόπισαν το βράδυ της Παρασκευής (14/10) 92 λαθρομετανάστες, να περιφέρονται γυμνοί, χωρίς προσωπικά αντικείμενα. Όπως αναφέρουν οι Ελληνικές Αρχές, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν τους λαθρομετανάστες στις όχθες του Έβρου, τους επιβίβασαν σε πλαστικές βάρκες, αφού τους απέσπασαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα, τους ώθησαν στις βάρκες προς την ελληνική πλευρά.

Σε δήλωσή του (14/10) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα και παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του, ότι δεν είναι ελληνικό ζήτημα το μεταναστευτικό αλλά ευρωπαϊκό.

«Οι ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της και η συνεχιζόμενη ανοχή που επιδεικνύει η Τουρκία στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, αποτελούν απειλή για όλη την Ευρώπη. Υπονομεύουν την εσωτερική της ασφάλεια. Καταστρατηγούν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο.

»Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ζωής.

Χρειαζόμαστε τώρα την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης και τη συνεργασία όλων των εταίρων μας. Σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων και απειλών, η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να αποτελέσει και πάλι πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και αλληλεγγύης. Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι οι αξίες της παραμένουν ισχυρές, αναλλοίωτες και αδιαπραγμάτευτες».