Κρήτη: Στο φράγμα Αποσελέμη, εμφανίστηκε ο.. “Μανούσος” και η “Φιλία”, ζευγάρι Κρητικών αγριόγατων (ΦΩΤΟ)

Όσο συνεχίζονται οι έρευνες για το αιλουροειδές στην Αγιά Φωτιά της Σητείας, στο φράγμα Αποσελέμη, εμφανίστηκε ζευγάρι του υπό εξαφάνιση Κρητικού αγριόγατου

image

“Μανουσος και Φιλία, έτσι τα βαφτισαμε”, ανεφετε μιλώντας στο “Ράδιο Λασίθι”, ο Αρχιφυλακας Γιωργος Σπυρόπουλος, ο οποίος με συναδέλφός του, μετά από κλήση προς το Αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου (03/07) για δύο… τίγρεις, βρέθηκε στο φράγμα Αποσελέμη και πρόλαβαν να δουν για λίγο τους δύο κρητικούς αγριόγατος που έψαχναν να πιούν νερό.
Ο αρχιφύλακας Γιώργος Σπυρόπουλος πρόλαβε να απαθανατίσει σε μια φωτογραφία, στην οποία μόλις διακρίνεται το ένα απ’ τα δύο ζώα. Μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, αναφέρθηκε σε ζευγάρι δύο εντυπωσιακών ζώα, τα οποία περιέγραψε σε μέγεθος αρνιού, και για πρώτη φορά βλέπει ο ίδιος από κοντά, όπως σημείωσε.

“Μανουσος και Φιλία, έτσι τα βαφτισαμε…..
Συμβαίνουν και τα όμορφα στην υπηρεσία μας.
Στην δύση της καριέρας, αφου είδαμε όλα τα περίεργα, γεννητουρια σε περιπολικά, “σασμους” σε οικογενειακά επεισοδια, βοες που είχαν φύγει από έκθεση ερπετων, αξιωθηκαμε να λάβουμε σήμα στό φράγμα Αποσελέμη για ΤΙΓΡΗ.
Ναι, ΤΙΓΡΗ. ….
Αξιωθηκαμε να δούμε ένα ζεύγος αγριογατων, που κατέβηκαν να πιουνε το νεράκι τους, και να δροσιστουν”.
Ο Αστυνομικός, απευθύνει έκκληση προς τους ντόπιους κυρίως πολίτες σε περίπτωση που είτε στο φράγμα Αποσελέμη, είτε στη Σητεία, έρθουν σε επαφή με τον κρητικό Αγριόγατο, να μην πειράξουν ή σκοτώσουν τα ζώα.

“Εύχομαι μην βρεθεί κανένας “έξυπνος” κ τα μπαλωταρει”, ανέφερε χαρακτηριστικά  καθώς όπως εξήγησε, πρόκεται για ένα είδος υπό εξαφάνιση το οποίο δεν απειλεί τον άνθρωπο.

__________

*radiolasithi.gr