Κρήτη: Με κλεμμένα αυτοκίνητα έκλεβαν ζώα- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ζωοκλεφτών σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι

Αφαιρούσαν αγροτικά οχήματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν στις ζωοκλοπές ως μέσα μεταφορά των αμνοεριφίων από ποιμνιοστάσια

Από το Δεκέμβριο του 2019, δρούσαν σε ορεινές περιοχές του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Λασιθίου της Κρήτης. Αφαιρούσαν αγροτικά οχήματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν στις ζωοκλοπές ως μέσα μεταφορά των αμνοεριφίων από ποιμνιοστάσια σε χειμάδια που διέθεταν οι ζωοκλέφτες σε ορεινές περιοχές της Κρήτης . Με τους κτηνοτρόφους να καταγγέλλουν στην Αστυνομία τις κλοπές και τις ζωοκλοπές.
Σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση εξαρθρώθηκε το οργανωμένο κύκλωμα ζωοκλεφτών με δράση σε ορεινές περιοχές και των τριών νομών της Κρήτης. Συνολικά 16άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ενώ συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 11ζωοκλοπών και 7κλοπών αυτοκινήτων.
Με την ολοκλήρωση της προανακριτικής έρευνας και τη λήψη των πειστηρίων τα οποία έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ προς εξέταση, τα οχήματα, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και όσα από τα κλεμμένα ζώα εντοπίσθηκαν .
Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με τη συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Λασιθίου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.