ΓΑΔΑ: “Κρατήθηκε με εντολή Ανακρίτριας στο Ανηλίκων και δέχθηκε τρία επισκέπτρια από τη μητέρα και το συνήγορο του ο 14άχρονος”

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑ αναφορικά με όσα διακινούνται από ΚΝΕ και νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την σύλληψη και κράτηση του 14άχρονου Βαγγέλη Γρηγορίου

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020.
Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις – σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου .
Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.
Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:
• την 12:00 ώρα της 17/10 από τον συνήγορό του
• την 12:35 ώρα της 17/10 από την μητέρα του
• την 14:00 ώρα της 18/10 από την μητέρα του. Και δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του“.