Κρήτη: Από αλκοόλ μαθητές της Γ Γυμνασίου στο Νοσοκομείο

Ώρες αγωνίας για τους γονείς παιδιών από την Γ’ Τάξη του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου που μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο Σωτηρία της Αθήνας σε κατάσταση μέθης.

Όπως κατήγγειλε στο Ράδιο 9,84 ο πατέρας μαθήτριας ο Μ.Μ κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατρός του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ επικοινώνησε μαζί του ενημερώνοντας τον, ότι η κόρη του εισήχθη στο νοσοκομείο.

Η εκδρομή κατέληξε στο Νοσοκομείο

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης βρίσκονταν στην Αθήνα στα πλαίσια τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής και συνοδεύονταν από τέσσερεις καθηγητές τους και ένα γιατρό.

Ως φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαθητές επιστρέφοντας από το θέατρο, πέρασαν στο ξενοδοχείο ένα μπουκάλι αλκοολούχο ποτό, που καταναλώθηκε  από περισσότερους μαθητές καθώς οι πρώτες αναφορές μιλούσαν για οκτώ με δέκα ανήλικους, εκ των οποίων οι δύο κατέρρευσαν.

Στη συνέχεια επίσημα η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και ο προϊστάμενος της μιλούσε για τέσσερεις μαθητές για να φθάσουμε τελικά στους δύο, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που ευτυχώς δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Πατέρας μαθήτριας κινείται δικαστικά

Ο πατέρας της μαθήτριας λέει επίσης φοβισμένος κι εξοργισμένος ότι κινεί και νομικές διαδικασίες σε βάρος των συνοδών, διερωτώμενος πως άφησαν χωρίς εποπτεία τους μαθητές.

Παιδαγωγικά και Διοικητικά θα εξετασθεί το περιστατικό. Κρατάμε για αρχή ότι η υγεία των παιδιών πάει καλά, είπε στο σταθμό ο Περιφερειακός Διευθυντής, που ενημερώθηκε για τέσσερεις αρχικά μαθητές και στη συνέχεια για τελικά δύο, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι που νοσηλεύονται στο Σωτηρία.

________________

* Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη/ neakriti.gr