Κρίσεις από Δευτέρα .. σε κρίση η ΕΛ.ΑΣ

Επαφές, συναντήσεις, τραπεζώματα και.. διαβουλευσεις της τελευταίας στιγμής, καθώς όλοι θέλουν να.. “μείνουν” και να .. “γίνουν”! Μετά τις έκτακτες Κρίσεις -πριν τρεις μήνες- «ρυθμιστής» για τους Ανώτερους και Ανώτατους στις καρέκλες του Μεγάρου της Λ.Κατεχάκη, φέρεται ο επικέιμενος μινι ανασχηματισμός, που θέλει αλλαγές (ξανά πάλι) και στο Υπ.ΠΡΟΠΟ.

Με την επετηρίδα κάτω από τα ΔΑΣ Ανώτεροι και Ανώτατοι βρίσκονται από τα μέσα του περασμενου μήνα, σε “ετοιμότητα  ενθρόνισης”, καθως το ενδεχόμενο να κληθούν να “τερματίσουν ευδοκίμως” την Υπηρεσιακή τους πορεία, δεν είναι στις ευχάριστες σκέψεις τους.

Εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως και στα μέσα της, η διεξαγωγή των τακτικών Κρίσεων για Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ

Στη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, προετοιμάζονται -ήδη- για τα γραφεία – με τη θέση του Αρχηγού να παραμένει ως έχει, ωστόσο από τον Επιτελάρχη, τον Υπαρχηγό και τους Επιθεωρητές Νότιας και Βόρειας Ελλάδας, οι θέσεις και τα πρόσωπα μέχρι και την τελευταία στιγμή παραμένουν σε .. “εκκρεμότητα”. Όπως σε κάθε ανάλογη περίσταση, έτσι και σε αυτή την “κρίσιμη για την ΕΛΑΣ και την κοινωνία” περίοδο, εντοπίζονται και Αξιωματικοί ως «διαδρομιστες», να έχουν αναπτύξει τους δικούς τους διαύλους επικοινωνίας, ώστε να ασκήσουν πιέσεις με τη ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναφέρονται είτε ως “παραμένοντες” ή και “προακτέοι” στον ανώτερο Βαθμό.
Σύμφωνα με πολιτικές διαρροές- μένει να επιβεβαιωθεί είτε και να διαψευστεί από τις εξελίξεις – φέρεται να ανασχηματιζεται και το Υπ.ΠΡΟΠΟ, με τη «νυν» Πρώτη Κυρία να μετακινείται σε ευαίσθητο και επίκαιρο επί των ημερών Υπουργείο και να καταλαμβάνει θέση η “σύμφωνη” που δείχνει να έχει καλύτερη επικονιωνία με τους Αξιωματικούς της Κατεχάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του ΝantiaReport.gr, στις  αλλαγές περιλαμβάνεται και η θέση του ΓΓ, καθώς ο επιτυχημένος και μακριβιότερος μεταξύ των διατελεσάντων στη θέση Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέρχεται υποψήφιος για την Περιφέρεια της Στερεάς, στις επερχομενες εκλογές. Η θέση σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr- φέρεται ωστόσο ήδη να έχει “διάδοχο” και μάλιστα .. εκ των εσω.

 

Ωστόσο διαφαίνεται πρόθεση.. για “βαθειά τομή” «..όχι με τη σειρά της επετηρίδας, στους βαθμούς των Ανωτέρων» με έντονη τη διάθεση για .. νέο “ξεκαθάρισμα”, σημειώνεται από πηγές της Κατεχάκη με γνώση των διεργασιών, για όσους βρίσκονται στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, ως.. «τσιμπιτοί» από την επετηρίδα.

..Σύντομα τα νεότερα και ο καθένας θα κριθεί στο .. βαθμό του!

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport