Οι κρίσεις στην Αστυνομία και το παρασκήνιο..

Με αφορμή ανώνυμες επιστολές που οι συντάκτες των είναι προφανές ότι μόνο στην αποτελεσματική αστυνομία και στην επιβράβευση των άριστων δεν ποντάρουν, αλλά παίζουν τα ζάρια τους, προκειμένου να δημιουργήσουν θύματα των επερχόμενων κρίσεων, βάζοντας στο στόχαστρο ικανούς και αποτελεσματικούς αξιωματικούς της επαρχίας και αβανταροντας αστούς, η καλύτερη απάντηση είναι η άποψη και μόνο της κοινωνίας.

Και φυσικά τα επίσημα στοιχεία και οι αριθμοί, δίνουν ξεκάθαρες και αμείλικτες απαντήσεις. Στην Ήπειρο, μια ιδιαίτερη περιφέρεια με τεράστια συνοριογραμμή, την τελευταία τριετία τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν από την αστυνομία, πριν διοχετευτούν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Καταδρομικές επιχειρήσεις σεσημασμένων κακοποιών και ένοπλες επιθέσεις με Καλάσνικοφ, γνώριμες και συχνές στο παρελθόν, στα ακριτικά και όχι μόνο χωριά της ηπείρου, έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Όταν προσφάτως στα Ελληνοαλβανικά σύνορα σημειώθηκε συμπλοκή αστυνομίας με ναρκεμπόρους -είχε τραυματιστεί ελαφρά ευτυχώς αστυνομικός -η εμπειρία και ο επαγγελματισμός έφεραν τη θετική έκβαση. Ατελείωτες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, αλλά και εξάρθρωσης εγκληματικών οργανώσεων και πέρα από τα στενά όρια της ηπείρου, μέχρι και την πρωτεύουσα, καταγράφονται στις μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας στην ήπειρο.

Η κοινωνία της ηπείρου έχει και γνώση και αίσθημα ασφάλειας και αποδίδει καθημερινά τα εύσημα σε όλους εκείνους που παλεύουν μόνοι στην επαρχία, με λίγα μέσα, αλλά με γνώση και επαγγελματισμό. Η περιφέρεια της ηπείρου, αν και η πιο ιδιαίτερη και ευάλωτη εκ των πραγμάτων στα κάθε λογής χτυπήματα, αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία η πιο αποτελεσματική. Δεν το λένε μόνο τα νούμερα και οι αριθμοί, αλλά και οι πολίτες, από το ακριτικό Πωγώνι μέχρι τους Φιλιάτες. Οι πάλαι ποτέ πονεμένοι από την μεγάλη και μικρή εγκληματικότητα.

Το λένε βεβαίως και οι ανώνυμοι επιστολογράφοι, φαίνεται ωστόσο ότι γι αυτούς μετράει περισσότερο η… εργολαβία που ανέλαβαν να εκτοξεύσουν τη λάσπη τους, μόνο που η λάσπη ενίοτε κολλάει στον ανεμιστήρα.. Τους διαφεύγει προφανώς ότι κι αυτοί θα κριθούν, όσο κι αν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους… Έχουν γνώση οι φύλακες, πάνω απ όλα όμως έχει γνώση η κοινωνία.

______