Κρατούμενη στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου- Αυστηρή επιτήρηση και συνοδεία υψηλού κινδύνου κατά τη μεταγωγή της στα Δικαστήρια

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν κατά τη μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στα Δικαστήρια, υπό το φόβο ενεργειών σε βάρος της και λιντσαρίσματος, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν έντονες αποδοκιμασίες από άτομα που είτε θα βρίσκονται είτε συγκεντρωθούν στην Ευελπίδων

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης (31/03) ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών. Ωστόσο άγνωστη παραμένει η υπερασπιστική της γραμμή, καθώς διαφαίνεται να είχε καταφέρει να παραπλανήσει μέχρι και το συνήγορό της, Απόστολο Λύτρα.

 Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, με ολονύχτια φύλαξη με εφαρμογή σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, στο ενδεχόμενο να επιχειρήσει σε πράξη σε βάρος της. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν στο NantiaReport.gr, ότι η 33χρονη κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε σε ακολουθία της εργαστηριακής ανάλυσης των αποτελεσμάτων κατά την τοξικοϊστολογική εξέταση της 9χρονης Τζωρτζίνας ότι εντοπίστηκε σε μεγάλη συγκέντρωση ποσότητας η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη. Όπως διευκρινίστηκε από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας της  ανήλικης, δεν της είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, ενώ προσκόμισαν αντίγραφα του ιατρικού φακέλου της 9χρονης κατά τη νοσηλεία της.

Όπως αναφέρεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε επικοινωνία που είχε μέσω μηνυμάτων με δημοσιογράφο του best.gr της Πάτρας σε ερώτηση αναφορικά με για την κεταμίνη, φέρεται να απάντησε, «Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα», σε μια πρώτη της αντίδραση. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Και το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό», απάντησε στις ερωτήσεις που τις απεύθυνε δημοσιογράφος του best.gr λίγο πριν ακολουθήσει τους αστυνομικούς και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη δεν αποκλείεται οι υποθέσεις θανάτων των δύο άλλων κοριτσιών – της 3ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας- να συσχετιστούν με την δικογραφία για τη δολοφονία της 9χρονης αδελφής τους, Τζωρτζίνας. Για την έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, καθώς και την αδερφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία εντόπισε νεκρή την 6 μηνών Ίριδα στην κούνια της, το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν .