Κρανίδι, Αργολίδας: Εκτός ελέγχου η δασική πυρκαγιά- Στις φλόγες το ξενοδοχείο “Amanzoe”

Η πύρινη λαίλαπα μαίνετα και καταστρέφει δασικές εκτασεις και περιουσίες στο Κρανίδι Αργολίδας, παρά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικης η φωτιά έλαβε διαστάσεις, χωρίς- μέχρι στιγμής- να έχουν αναφερθεί τραυματίες ωστόσο εκτεταμένες είναι οι καταστροφές

Η πύρινη λαίλαπα μαίνετα και καταστρέφει δασικές εκτασεις και περιουσίες στο Κρανίδι Αργολίδας, παρά την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικης η φωτιά λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχη, και καθως η φωτιά δημιουργεί το δικο της μικροκλίμα, έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzoe, στο Κρανίδι Αργολίδας, υπέστη σοβαρές ζημιές από τις φλόγες. Οι διαχειριστές του ξενοδοχείου, που διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, εδωσαν έγκαιρα εντολη με τους ενοίκους παραθεριστές να το εκκενώσουν εγκαίρως και μέχρι στιγμής (04/07-23.00) δεν εχουν αναφερθεί τραυματίες

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η επιχείρηση εκκένωσης διεξήχθη αποτελεσματικά, με τον κόσμο να απομακρύνεται με ασφάλεια από το συγκρότημα και την παραλία του ξενοδοχείου στην Κορακιά.

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, ωστόσο εντοπίζεται σοβαρός κίνδυνος, καθώς στις εγκαταστάσεις υπάρχουν φιάλες υγραερίου. Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικου Σώματος, στο έργο κατάσβεσης επιχειρουν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα καθώς επίσης δασοκομαντος των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) του Πυροσβεστικου Σώματος.

Σε βιντεοληπτικό που εχουν αναπαράγει στα κοινωνικά δίκτυα οσοι βρίσκονται στην περιοχή, το μέτωπο της φωτιάς εχει “κατέβει” στην παραλία όπου κατέφυγαν οι ένοικοι του ξενοδοχείου κατα την εκκένωση τογ ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, «Σήμερα έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο AMANZOE. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

Αναφερόμενος στους πελάτες και τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, ο Δήμαρχο Ερμιονίδας επεσήμανε οτι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. «Έληξε το θέμα με τους πελάτες και εργαζόμενους του ξενοδοχείου που τους είχαν πάει στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν. Τους έχουν μεταφέρει όλους δια θαλάσσης. Από το δρόμο εκεί περνούσε η φωτιά, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν. Η φωτιά τώρα είναι σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί οικισμούς αλλά έχει φουντώσει μέσα στο ξενοδοχείο. Καίγονται κάποια δέντρα αλλά κυρίως είναι χορτολιβαδική η έκταση και ευτυχώς δε φυσάει τώρα. Υπάρχει πρόβλημα στο ξενοδοχείο που πλέον έχει εκκενωθεί».

H πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.