Κρανίδι, Αργολίδα: Λαθρομετανάστες βανδάλισαν το ξενοδοχείο- δομή στο οποίο φιλοξενούνται (φωτο)

Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν οι Σομαλοί λαθρομετανάστες στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στην Ερμιονίδα

Είναι η εικόνα από το εσωτερικό του ξενοδοχείου όπως τις παραθέτει το argolikeseidhseis.gr . Αναποδογυρισμένα έπιπλα, διαλυμένοι υπολογιστές, σπασμένα τζάμια σε παράθυρα και πόρτες , τοίχοι κατεδαφισμένοι και τραπέζια αναποδογυρισμένα, περιγράφουν την εικόνα στο ξενοδοχείο”Γαλαξίας” στην Ερμιονίδα όπου φιλοξενούνται οι 470 Σομαλοί λαθρομετανάστες αιτούντες άσυλο.

Οι Σομαλοί ξέσπασαν και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται υπό την επίβλεψη του ΔΟΜ, ως αντίδραση στην απόφαση του ΕΟΔΥ να τεθούν σε καραντίνα, από τη Μ. Πέμπτη (16/04) μετά την ανακοίνωση θανάτου ανήμερα τη νύχτα της Ανάστασης (18/04 ) 39άχρονης από το Κόνγκο μεταξύ των λαθρομεταναστών, η οποία διέμενε στο ξενοδοχείο – δομή “Γαλαξίας” στο Κρανίδι.

Μεταφέρθηκε για νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου της

Άμεσα οι διαβιούντες τέθηκαν σε υποχρεωτικό περιορισμό εντός της δομής με την Αστυνομία σε εξωτερική φύλαξη του χώρου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στην εγκατάσταση ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι στο χώρο – λαθρομετανάστες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου – να υποβληθούν σε τεστ. Ωστόσο οι λαθρομετανάστες αντέδρασαν βίαια στη διαδικασία και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία υγειονομικού ελέγχου.

Η παρουσία του κλιμακίου (20/04) υπό τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος είδε και φρόντισε ανήλικο λαθρομετανάστη μεταξύ των διαβιούντων στη δομή με εγκαύματα, και τους παρέθεσε τη διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί, δέχθηκαν να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα (21/04)

Για την κατάσταση, ενημερώνεται ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ενώ σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου το οποίο έχει διατεθεί και λειτουργεί ως δομή οι καταστροφές από τους βανδαλισμούς έχουν  αποκατασταθεί.