Κοζάνη: «Τα σκυλιά ήταν κλεισμένα και κάποιος άνοιξε, κάπως βγήκαν» (Video)

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε η κηδεία του 5άχρονου που τραυμάτισαν θανάσιμα τα ροτβάιλερ. Ο ιδιοκτήτης των σκύλων αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή. Όπως προκύπτει, ο χώρος ήταν περιορισμένος με τον 72άχρονο να υποστηρίζει ότι, καποιος άνοιξε τη μπάρα ωστε να βγουν τα σκυλιά και να επιτεθούν τραυματιζοντας θανάσιμα τον ανήλικο.

image

H κηδεία του άτυχου πεντάχρονου που δέχθηκε επίθεση από τα δύο ροτβάιλερ ανήμερα του Πάσχα, σε μονοκατοικία στον Άργιλο Κοζάνης, τελέστηκε το πρωί (03/05-10.00) στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική έκθεση κατά τη νεκροτομή στη σορό, ο 5άχρονος έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, καθώς διαπιστώθηκαν συντριπτικά κατάγματα στα οστά του ανηλικου, συνεπεια των οποίων, επήλθε ο θάνατος.
Ο 72άχρονος ιδιοκτήτης των δύο ροτβάιλερ αφέθηκε ελεύθερος ενώ σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Στην απολογία του φέρεται να  υποστήριξε ότι τα ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε χώρο στο ημιυπόγειο της μονοκατοικίας του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της ίδιας ράτσας, ήταν κλεισμένα σε αποθήκη.

image

O συνήγορος του Νίκος Κούρας, υποστήριξε ότι ο 72άχρονος είχε περιορισμένα τα σκυλιά σε χώρο της οικίας, και «Μεσολάβησε κάποιο χέρι ώστε ν’ ανοίξει η μπάρα και να βγουν τα σκυλιά έξω».

Η Φ.Αμαραντίδου, φίλη της οικογένειας του 5άχρονου, υποστηρίζει στο Κοzanimedia.gr, ότι «Τα σκυλιά ήταν κλεισμένα και κάπως βγήκαν». Η ίδια δήλωσε ότι ο ανήλικος είχε εξοικείωση με τα κατοικίδια και τα σκυλιά καθώς η οικογένεια του διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του 72άχρονου.

Τα δύο ροτβάιλερ σε εφαρμογή του Νόμου, φιλοξενούνται στο καταφύγιο αδεσπότων του Δήμου Κοζάνης.