“Εκούσια φυγή” για την 3,5ετών Μαρία Ειρήνη, παραπέμπουν τα ευρήματα της ΕΛΑΣ- Στο Αυτόφωρο Μονομελές παραπέμφθηκαν οι γονείς

Με το προανακριτικό υλικό και την εξέταση από Αξιωματικό παιδοψυχολόγο της ΕΛΑΣ, στην οποία υποβλήθηκε η μικρή Μαρία Ειρήνη Πρίντεζη, οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την εκτίμηση ότι “επέλλεξε”… “εκούσια φυγή” και δεν “απήχθη” από άγνωστο δράστη. Οι γονείς της κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου, οδηγήθησαν στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και παραπέμφθηκαν σε δικάσιμο, στο Αυτόφωρο Μονομελές .

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, παρέπεμψε ο Εισαγγελέας(03/05) τους γονείς της 3,5ετων Μαρίας Ειρήνης Πρίντεζη, στους οποίους άσκησε Ποινική Δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κινδύνου κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε σε δίκη (04/05) στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ. Οι δύο γονείς φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως άγνωστος άρπαξε το κοριτσάκι τους, όταν διέφυγε της προσοχής τους, για ελάχιστα λεπτά.

“Δεν προκύπτουν ενδείξεις άσκησης βίας ή απομάκρυνσης παρά τη θέληση της ανήλικης, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο της αρπαγής της”, σε αυτό το συμπερασμα καταλήγουν οι Αξιωματικοί της Υποδιθεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Κατά την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και τη έκθεσης του Αξιωματικού Παιδοψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος εξέτασε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και παραμένει σε νοσηλεία η μικρή Μαρία Ειρήνη Πρίντεζη, παραπέμπουν στο συμπέρασμα δεν προκύπτουν ενδείξεις για ακούσια αρπαγή της μικρής από άγνωστο άτομο.

Κατά την εξέτασή της από τον ειδικό επιστήμονα της ΕΛΑΣ, διακριβώνεται η κατανόηση από την ανήλικη ότι η απομάκρυνσή της από τους γονέις της.. “δεν ήταν σωστή”, ενώ η περιγραφή της δείχνει να είναι αποδεκτή -προς το παρόν- καθώς δεν προκύπτουν και άλλα ευρήματα. Οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι η μικρή, απομακρύνθηκε αρχικά στην πορσπάθειά της να παίξει με κάποιο -αδέσποτο- σκυλο, ακολούθησε το δασικό δρόμο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος καταλήγει στη Λ. Αθηνών, στην περιοχή  Αφαία Χαϊδαρίου όπου και εντοπίστηκε. Η απόσταση που διένυσε η μόλις 3,5ετών Μαρία Ειρήνη, προσδιορίζεται περίπου στα 4 χιλιόμετρα μέσα από το δασικό δρόμο, χωράφια και δάσος. Όπως διευκρινίζεται η απόσταση αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλη για ένα τόσο μικρό παιδί, με τους κινδύνουν που προκύπτουν να κινείται ασυνόδευτο μέσα σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον.

Ωστόσο από το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, μένει να διακριβωθεί και ο ισχυρισμός της ανήλικης ότι  κοιμήθηκε σε χωράφι, κοντά στο σημείο που βρέθηκε, με δεδομένο της ροής της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο, κι ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, πώς πέρασε απαρατήρητη η παρουσία ενός ανήλικου κοριτσιού χωρίς την παρουσιά ενηλικου.