Κοζάνη: Όχημα με γυναίκα οδηγό «θέρισε» ομάδα ποδηλασίας- Νεκροί δύο νεαροί ποδηλάτες

Η 62άχρονη οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και εμβόλισε ομάδα ποδηλατών.

Οδηγούσε στο 1ο χλμ Πτολεμαΐδας – Άρδασσας στο υψος της Εορδαίας (23/06) στην Πτολεμαΐδα, οταν το όχημά της, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και εμβόλισε ομάδα έξι ποδηλατών του Α.Σ. Χίλια Δένδρα .

Οι δύο έχασαν τη ζωή τους ενώ οι  υπόλοιποι τέσσερις- ηλικίας απο 29- 30ετων- νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, Πτολεμαΐδας.

prassos.giorgos.podilasia

Ο 25άχρονος αθλητής ποδηλασίας Γιώργος Πράσσος, με καταγωγή από το Πλατανόρευμα του Δήμου Σερβίων, εχασε τη ζωη του στο τραγικό δυστύχημα. Σπούδαζε στο ΤΕΙ Φλώρινας, ενω συμμετείχε σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, και έχει κερδίσει τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου.

Νεκροί ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης

Η τοπική κοινωνία στο Πλατανόρευμα, αλλά και στα Σέρβια, είναι συγκλονισμένη από την είδηση για το θάνατο του 25άχρονου.

miltsis.giorgos.podilasia.2
Αθλητής ποδηλασίας από την Έδεσσα και ο δεύτερος νεκρός στο τροχαίο δυστύχημα της Εορδαίας. Πρόκειται για τον 24άχρονο Γιώργο Μίλτση, ο οποίος σπούδαζε στη Φλώρινα και είχε συμμετοχές και διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες .

Η οδηγός του οχήματος συνελήφθη από την Τροχαία, ενώ διενεργείται προανάκριση σε εξακρίβωση των συνθηκών του δυστυχήματος.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η γυναίκα οδηγός του οχήματος να επιχείρησε απωθητικό ελιγμό για να αποφύγει άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματός της και να εμβολίσει τους ποδηλάτες.