ΚΟΥΒΕΛΑ-ΡΑΧΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Παρακολουθούσαν τον Αρχιφύλακα, για τρεις ημέρες. Σήμερα η κηδεία του.

Με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο προσδιορισμό των εκτελεστών της εν ψυχρώ δολοϕονίας του 47άχρονου Αρχιφύλακα του Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Σε βαρυποινίτες ποινικούς των φυλακών Δομοκού, αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης, Αστυνομικοι της Ασφάλειας Αττικής, χωρίς μέχρι στιγμής αξιοποιήσιμα προανακριτικά ευρήματα προκειμένου να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.
Στη Μητρόπολη Λαμίας, το μεσημέρι η κηδεία του Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

image

Σε άρσης τηλεφωνικού απορρήτου των επαφών του 47χρονου Αρχιφύλακα Σεραφείμ Γκαλιμάνη, προσανατολίζονται οι Αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν είχε δεχτεί οχλήσεις, που να παραπέμψουν σε απειλές σε βάρος του.
Τρεις ημέρες παρακολουθούσαν τον αρχιφύλακα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα χωρίς να έχει αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις ο Αρχιφύλακας. Αυτή η μαρτυρία, εξετάζεται σχολαστικά από τους Αστυνομικούς τη Ασφάλειας Αττικής, ενώ και το υλικό από τις καμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων καθώς και υλικό από τη διαχείριση κυκλοφορίας, εξετάζεται σχολαστικά, στο ενδεχόμενο να εντοπισουν το όχημα των εκτελεστών.
“Ο Μάκης έκανε αυστηρά το καθήκον του και είναι κοινά παραδεκτό πως όσο χρόνο ήταν αρχιφύλακας στο Δομοκό κρατούσε ισορροπίες σε ένα δύσκολο είναι αλήθεια ρόλο. Σ’ αυτό το ρόλο είναι αδύνατο να έχεις όλους τους κρατούμενους ευχαριστημένους ιδιαίτερα αν οι απαιτήσεις και τα θέλω τους είναι πέρα από τους κανονισμούς. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν μας προστατεύει, οι κρατούμενοι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους φύλακες και όσα υπομνήματα έχουμε κάνει έχουν μείνει λόγια στο χαρτί” υποστηρίζει ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Δομοκού Χρήστος Χρόνης.
image

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο σωφρονιστικός υπάλληλος δεν πρόλαβε να δει τους δράστες, αφού τον αιφνιδίασαν, πυροβόλησαν στα νώτα του απο απόσταση περίπου 3 μετρών και συνέχισαν κινούμενοι μέχρι που έφτασαν σε απόσταση μικρότερη των 50 εκατοστών – πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.
Η ατροδικαστής Λαμίας, Αποστολία Ακριβούση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένας τουλάχιστον από τους δράστες ενδέχεται να αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο και πυροβολησε τον Αρχιφύλακα. Η σορός
του Αρχιφύλακα σύμφωνα με τα ευρήματα της Ιατροδικαστικής εξέτασης – διήρκεσε περισσότερες από 10 ώρες- έφερε περισσότερα από 10 τραύματα εισόδου από τις βολίδες των δύο όπλων που χρησιμοποιήθηκαν, στη δολοφονική ενέδρα.
Οι λεπτομέρειες της εκτέλεσης του 47άχρονου Αρχιφύλακα, προκαλούν ανησυχία στους συναδέλφους του στο Δομοκό, ενω κάποιο έχουν ζητήσεις προστασία από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, Αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης, εκ του επαγγέλματός του και της θέσης του κατείχε είχε “αντιπαρατεθεί” με εγκλείστους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο με Αλβανό βαρυποινίτη κρίνεται επουδιώδες σύμφωνα με τους συναδέλφους του, αφού «τέτοια επεισόδια συμβαίνουν καθημερινά στις φυλακές. Ο Αλβανός με επαφές στους ομοεθνείς παραβατικούς εκτός φυλακής, φέρεται να τον είχε απειλήσει, αναφέροντας «για μένα είσαι μόνο ένα τηλεφώνημα» ωστόσο εντάσσεται στην καθημερινότητα του σκληρού κόσμου των φυλακών» εξηγούν αυτόπτες του επεισοδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον έξι κρατούμενοι του Δομοκού φέρονται να ζήτησαν από τους υπαλλήλους των φυλακών τα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία του 47άχρονου, προκειμένου να αποστείλουν στεφάνια, ενώ πρότειναν παράλληλα να μη πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα επισκεπτήρια της Τετάρτης προκειμένου να παραβρεθούν στη εξώδιο ακολουθία περισσότεροι συνάδελφοί του 47άχρονου Αρχιφύλακα.
Σύμφωνα με τον προέδρο της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Γ.Γκίζα “στο Δομοκό για κάθε 100 κρατούμενους αντιστοιχεί μόλις ένας φύλακας”, ενώ χαρακτήρισε “έκτρωμα την πτέρυγα για τις φυλακές ασφαλείας”.
“Δεν ανεχόμαστε να μας ξυλοφορτώνουν, να μας βρίζουν και να μας εξευτελίζουν οι κρατούμενοι, ζητάμε προστασία και στήριξη από την επίσημη πολιτεία διαφορετικά θα παραδώσουμε τα κλειδιά στούς πολιτικούς, στούς δικαστές και τους εισαγγελείς, που πολλοί από αυτούς δεν έχουν περάσει ποτέ έστω κι έξω από ένα σωφρονιστικό κατάστημα”, αναφέρουν στην οργισμένη ανακοίνωσή τους οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι για την εν ψυχρώ δολοφονία του συναδέλφου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος αντιλαμβάνεται «τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την αποτρόπαια δολοφονία του συναδέλφου τους αρχιφύλακα, πράξη που ήδη καταδίκασε».
Επισπεύδει μάλιστα και τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αποβλέπει στη θετική συμβολή της, ενώ υποστηρίζει ότι «γίνονται προσπάθειες για τη λήψη μέτρων που θα βελτιώνουν το σωφρονιστικό μας σύστημα και θα αποτρέπουν τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών στο πλαίσιο του». Συνάδελφοι του 47χρονου Αρχιφύλακα, έχουν προτείνει απεργία προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους φορείς.
Η κηδεία του 47χρονου Αρχιφύλακα θα τελεστεί (25/02-15.00) στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας μετά από επιθυμία και του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικολάου, ως απόφοιτος του εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport