Κουκάκι: Η αστυνομική επιχείρηση και η σύλληψη της κόρης του δημοφιλούς ηθοποιού μεταξύ των συλληφθέντων στην κατάληψη

Η καλλιτεχνική κοινότητα ξανά σε σοκ μετά τη σύλληψη της κόρης αγαπημένου ηθοποιού στην εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι

Μετά την εμπλοκή μελών της οικογένειας του οικογένειας του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, μεταξύ των συλληφθέντων στις δύο καταλήψεις σε Ματρόζου 45 (εδώ) και Παναιτωλίου 21 (εδώ) στο Κουκάκι, η σύλληψη της ανήλικης κόρης του δημοφιλούς ηθοποιού Τάκη Βαμβακίδη. «Ήταν μεταξύ των ατόμων που πετούσαν αντικείμενα από τα παράθυρα και είχαν στόχο τους Αστυνομικούς», σημειώνουν αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr. Ο ηθοποιός, είναι αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη με τη 16άχρονη κόρη του, η οποία παραμένει κρατούμενη από το βράδυ του Σαββάτου 911/01) στη ΓΑΔΑ. Ο ποντιακής καταγωγής αγαπητός ηθοποιός στο ευρύ κοινό, είχε μιλήσει για την κόρη του, αναφέροντας ότι δεν θέλει να την επηρεάζει στις επιλογές της καθώς ..”θα βρει το «μονοπάτι» της”.

Σε βιντεοληπικό υλικό που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ (εδώ) αποτυπώνεται ολόκληρη η αστυνομική επέμβαση, αλλά και οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον των Αστυνομικών, οι οποίοι με υψωμένες τις ασπίδες τους για να αποφύγουν τις σφοδρές επιθέσεις και ρίψεις αντικειμένων σε βάρος τους από τους αντιεξουσιαστές για περισσότερα από 50λεπτά, ενώ με τροχούς ενεργούσαν σε επιχείρηση διάνοιξης της κεντρικής εισόδου, κόβοντας τη σιδεροκατασκευή που είχαν τοποθετήσει σε σφράγιση της πρόσβασης (18/12 2019). Την ίδια ώρα, από τις ταράτσες των δύο κτηρίων και ανοίγματα στην τοιχοποιία των κτισμάτων, οι Αστυνομικοί δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις με τσιμεντόλιθους, πέτρες, αντικείμενα και.. αμπούλες με χρώματα, ενώ επιχειρούσαν.

Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «κρατούσαν» τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ επιπλέον επτά άτομα ήταν «διαχειριστές» στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου 21. Οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν στο κτήριο της Ματρόζου με διάρρηξη και διάνοιξη τρύπας στον τοίχο του οικήματος, και προχώρησαν σε ανακατάληψη. Με σκάλα πέρασαν και στο κτήριο της Παναιτωλίου. Άμεσα στο χώρο αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με εντολές να βγάλουν τα άτομα από τα δύο ακίνητα, ενώ στο σημείο μετέβησαν δύο Εισαγγελείς δίπλα από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν.

Όπως σημειώνεται οι καταληψίες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και άρνηση να εγκαταλείψουν τα οικήματα, με σφοδρές επιθέσεις από τους αντιεξουσιαστές, με ρίψεις αντικειμένων, πέτρες, τσιμεντόλιθους, αμπούλες με μπογιές κατά των Αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ που ενεργούσαν στην επιχείρηση εισόδου στα κτήρια. Κατ’ εντολή της ηγεσίας οι εντολές προς τις Αστυνομικές επιχειρησιακές δυνάμεις – σε αποφυγή καταγγελιών σε βάρος των Αστυνομικών δυνάμεων, μετά τις πρόσφατες στην επιχείρησης εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι στα τέλη του προηγούμενου χρόνου με την επέμβαση της ΕΚΑΜ- να είναι …σαφείς, για «ήπια καταστολή και συλλήψεις, χωρίς χρήση χημικών », ενώ παρόντες ήταν δύο Εισαγγελείς -ένας για κάθε μία κατάληψη- για τα αυτόφωρα αδικήματα.


Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ (λευκή κουκίδα-δεξιά) ήταν σε πτήση πάνω από τη επιχείρηση και μετέφερε απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ και το drone (κόκκινη κουκίδα-αριστερά) της ΕΛ.ΑΣ με livestreaming μετέδιδε τα όσα ήταν σε εξέλιξη στα δύο σημεία αστυνομικού ενδιαφέροντος με το υλικό να αποτελεί πειστήριο των όσων σημειώθηκαν στην περιοχή. Επιτήρηση είχαν και στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων καθώς στεγάζονται δύο ακόμα καταλήψεις από αντιεξουσιαστές, ενώ ήταν “ανοιχτό” κάλεσμα σε διαδικτυακούς ιστότοπους διακίνησης ιδεών του “χώρου” για υποστήριξη στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε 22 συλλήψεις αντιεξουσιαστών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ανήλικοι, γυναίκες και άτομα που έχουν αντιεξουσιαστικό παρελθόν και ποινικό μητρώο. Στην κατάληψη της Ματρόζου οι Αστυνομικοί έσπασαν τα τσιμεντότουβλα που είχαν τοποθετήσει οι αντιεξουσιαστές στην είσοδο του κτηρίου άνοιξαν με τροχό την σιδεροκατασκευή στην πόρτα του κτηρίου και προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.  Σε επιχείρηση στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες.

Μεταξύ των συλληφθέντων, ζευγάρι Γάλλων αλληλέγγυων, οι οποίοι διακινούνται στην Ευρώπη και διαβιούν στις καταλήψεις της Ευρώπης, και ο «κλειδούχος» των καταλήψεων στο Κουκάκι, καθώς επίσης και άτομα που ταυτοποιήθηκαν στην προηγούμενη επέμβαση της αστυνομίας στην εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι,
Στη διάρκεια των επεισοδίων, τουλάχιστον έξι τραυματίες της ΟΠΚΕ μεταξύ των οποίων δύο με κατάγματα. Οι … «έγχρωμοι» Αστυνομικοί ως πειστήρια στο μένος των αντιεξουσιαστών κατά των επιχειρησιακών μονάδων της ΕΛΑΣ, με τον ατομικό και υπηρεσιακό τους εξοπλισμό να έχει υποστεί καταστροφή από τις μπογές που απέρριπταν οι αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των κτηρίων , αποτυπώνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα και σε βιντεοληπτικό υλικό το οποίο περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία που έχει σχηματισθεί.