Κως: Συνελήφθη για αρπαγή Μπαγκλαντεσιανός- Καλούν σε συμπληρωματική κατάθεση το σύντροφό της

Σε σύλληψη Μπαγκλαντεσιανού, ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της νεαρής Πολωνής, στο Τιγκάκι της Κω, προχώρησαν οι Αρχές του νησιού ενώ νέα κλήτευση σε κατάθεση έλαβε ο Πολωνός σύντροφός της

Με την κατηγορία της αρπαγής, προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη ο  32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, καθώς φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν η 27χρονη Πολωνή και συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της. Σε έλεγχο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κω, διαπίστωσαν ότι ο Μπαγκλαντεσιανός είχε εκδόσει εισιτήριο με προορισμό εξωτερικού, την επόμενη ημέρα από την εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας από την Πολωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, την περασμένη Δευτέρα (12/06) η 27χρονη από την Πολωνία είχε ρεπό από το ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται στην Κώ ενώ ο 28χρονος ομοεθνής σύντροφός της, δούλευε και αποφάσισε να βγει. Λόγω κατανάλωσης αλκοόλ μέθυσε και συναντήθηκε με την παρέα πέντε Αφρασιατών- Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών, οι οποίοι της πρότειναν να την επιστρέψουν στο κατάλυμα τους, μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, και τους ακολούθησε. Ο Μπαγκλαντεσιανός στην απολογία του αποδέχθηκε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη μέθη- και όπως ανέφερε ο ίδιος- στη συνέχεια την άφησε σε εξωτερικό χώρο κοντά στο σπίτι του και έφυγε.

Στο πλαίσιο της έρευνας στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν εντόπισθηκε η παρουσία της γυναίκας από την Πολωνία, ενω ούτε οι κάμερες έχουν καταγράψει κίνηση.

Οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο Μπαγκλαντεσιανός να γνώριζε τη νεαρή Πολωνή

Οι Αστυνομικοί έχουν καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τον 28χρονο Πολωνό σύντροφο της γυναίκας, προκειμένου να αποσαφηνίσει χρόνους και κινήσεις του . Η εξαφάνιση της 27χρονης Πολωνής ερευνάται χωρίς να έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια ενώ αναφορές από κατοίκους της περιοχής σημειώνουν ότι η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η νεαρή γυναίκα είναι γεμάτη “πηγάδια.

Στην κατάθεσή του, ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης γυναίκας ανέφερε οτι δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης (13/06) καθώς ανησύχησε όταν οι κλήσεις του παρέμειναν αναπάντητες. Το προηγούμενο βράδυ (12/06-22.30) η Αναστάζια-Πατρίτσια, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του ανέφερε οτι, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης στο Μαρμάρι και θα επέστρεφε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με έναν φίλο της ο οποίος θα τη συνόδευε με τη μηχανή του. Ωστόσο στη συνέχεια απέστειλε στον 28χρονο την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν προκειμένου να μεταβεί για να την πάρει. Κατά την άφιξή του στο σημείο δεν την βρήκε να τον περιμένει, συνέχισε να την καλεί στο κινητό της, το οποίο όμως ήταν απενεργοποιημένο. Ο ίδιος μέσω εφαρμογής που είχε στη συσκευή του, εντόπισε το στίγμα του κινητού της συντρόφου του (12/06-23.30)  στην οδό Κιαπόκα, στο Τιγκάκι, 5,5 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία που του είχε αποστείλει νωρίτερα, ενώ το  κινητό της παρέμενε κλειστό.

Η 27χρονη δεν επέστρεψε στο δωμάτιό τους τη νύχτα ούτε εμφανίστηκε στη δουλειά της το επόμενο πρωί (13/06) και ο νεαρός από την Πολωνία δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία. Παρά τις αναζητήσεις δεν έχει εντοπισθεί η παρουσία της .