Κως: Προσαγωγές υπόπτων Αφρασιατών από το λιμάνι ενώ επιχειρούσαν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι της Κω, με προσαγωγές Αφρασιατών-Πακιστανών και Μπαγκλαντέσι-  οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με το πλοίο τής γραμμής για Πειραιά

Με την 27χρονη Πολωνή, Anastazja Rubinska να παραμένει αγνοούμενη, και τον 32χρονο Μπαγκλαντέσι να έχει συλληφθεί καθώς φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της το βράδυ της εξαφάνισης της. Ο ίδιος φέρεται να είχε επιχειρήσει να διαφύγει στην Ιταλία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντόπισαν ίχνη πάλης κι έλαβαν DNA από τα χέρια των Αφρασιατών υπόπτων και τα νύχια τους ενω συνέλλεξαν δείγμα γενετικού υλικού από το δωμάτιο όπου έμενε η νεαρή Πολωνή και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τις Αρχές και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφός της, κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση. Ο ίδιος φέρεται να έχει περιγράψει τις επικοινωνίες με τη σύντροφό του και τις αναπάντητες κλήσεις του.

Η επιχείρηση εντοπισμού της Πολωνής διεξάγεται στις περιοχές Μαρμαρι και Τιγκακι από κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ τις έρευνες συνδράμουν drones και εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΟΔ.