Κως : Ο “Αιαντας”.. ενισχυτική στο Πυλί (;)- Αποχώρησε η διμοιρία λόγω αδυναμίας να επιχειρήσει

Επιχειρησιακό σχεδιασμό για τη διαχείριση της “εμπόλεμης” κατάστασης στην Κω, με τη συνδρομή υδροφόρων οχημάτων εξετάζεται μετά τις -συνεχιζόμενες- σφοδρές επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών της ΥΑΤ. Με εντολή απεμπλοκλής του επικεφαλής μέτρων αποχώρησε η διμοιρία από το χώρο.

image

Σκέψεις να μεταφερθεί στο νησί της Κω ο “Αίαντας” το υδροφόρο όχημα της ΕΛΑΣ, εξετάζουν στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, καθώς οι σφοδρές επιθέσεις κατα των Αστυνομικών από κατοίκους που έχουν οργανωθεί με κοινό σημείο αναφοράς τους την αντίδρασή τους στην εγκατάσταση hotpot στο αποχαρακτητισμένο στρατόπεδο στο Πυλί, τους θετουν σε άμεσο κίνδυνο ζωής.
Συμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε ο “Αίαντας” να… συνδράμει στις επιχειρήσεις από κοινού με τις διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς το όχημα διαθέτει υψηλής ευκρίνειας κάμερα, επιχειρεί από τα 10 μέτρα και στη “διάγνωση” φωτιας (ακόμα και από επίθεση μολώτοφ) διαθέτει αντιπυρική θωράκιση και .. αυτοψεκάζεται με νερό. Η επιχειρησιακή συνδρομή των υδροφόρων οχημάτων τα οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, έχει αξιολογηθεί επιτυχημένη σε μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων όπως κατά το παρελθόν.. στην Κερατέα αλλά και σε επεισοδια στο κέντρο της Αθήνας.

image

Νωρίτερα, Αστυνομικοί διμοιρίας των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κω και διαταχθηκαν στη φυλαξη κενού αγροτεμαχίου δεχθηκαν επιθεση από ομάδα ατόμων, εκτοξεύοντας εναντίον τους εμπρηστικές κατασκευές (15 βόμβες μολώτοφ, 7 ναυτικούς πυρσούς) και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις, προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.
Λόγω της περιορισμένης ορατότητας και υπό τον κίνδυνο τραυματισμού,  σώθηκε εντολή απεμπλοκλής από το σημείο. Με απόφαση του επικεφαλής η διμοιρία αποχώρησε και οι Αστυνομικοί μετέβησαν σε παρακείμενο αποχαρακτητισμένο  οίκημα του Στρατού, πλησίον του στρατοπέδου «Καπετάν Λαζαρή».
Από το σημείο το οποίο προσδιορίσθηκε ως ορμητήριο των επιθέσεων, κατά των αστυνομικών, εντοπίστηκαν έξι άτομα- ηλικίας από 17 έως 24 ετών-, τα οποία επέβαιναν Ι.Χ.Ε. και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κω οπου και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν
πτυσσόμενα γκλοπ,
δύο σφυριά θραύσης κρυστάλλων,
(3) βόμβες μολώτοφ,
γάντια με έντονη οσμή καυσίμου, κ.α.
Με την κατηγορία της παραμελησης εποπτείας ανηλίκου, συνελήφθη και ο 43άχρονος πατέρας του 17άχρονου. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.
image

Οι Κωες διαμαρτύρονται και αντιδρούν στη λειτουργία HOT SPOT στον αποχαρακτηρισμένο χώρο στρατοπέδου στο Πυλί, σε έκταση 19 στρεμμάτων, που όπως σημειώνουν προορίζονται για Ιδρυση Νοσοκομείου καθως επισης στην μία πλευρά του κτήματος στεγάζεται η εκκλησία του Αγίου Παύλου, απέναντι από το αποχαρακτηρισμένο Σρατόπεδο.
(φωτορεπορταζ)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport